x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xerta, primera consulta de les Terres de l'Ebre

Més de 200 persones ja han passat per les urnes a Xerta, al Baix Ebre, en la que ja és la primera consulta independentista que es fa a les Terres de l'Ebre.

S'espera que es pronunciïn 1.180 veïns fins que es tanquin les urnes a les 20.00 hores del vespre.

28/02/2010 13:44 Política

 

A Xerta s'han concentrat els alcaldes de les poblacions de l'Ebre que organitzaran aquestes consultes a l'abril: l'Aldea, Ulldecona o Alcanar. Durant tot el dia, hi ha previstos tot tipus d'actes festius per amenitzar la consulta.

MANIFEST DE CIUTADANS DE XERTA PEL DRET A DECIDIR

El grup de gent que formem Xerta-Decideix tenim la convicció que la nació catalana es troba en una cruïlla històrica indefugible. Després de gairebé trenta anys del restabliment de les llibertats democràtiques, les limitacions del marc polític i jurídic vigent pel que fa a la concreció de noves formes d’autogovern i de relació amb l’Estat han quedat prou paleses davant el conjunt de l’opinió pública. Són cada vegada més els sectors socials i econòmics que, partint de sensibilitats ideològiques diverses i de problemàtiques immediates ben diferenciades, reclamen la necessitat d’avançar democràticament cap al lliure exercici del dret a decidir.

Ja no es tracta únicament de la resolució d’un dret nacional de fondes arrels històriques. El que està en joc amb vista als propers anys és la mateixa possibilitat de bastir amb prou garanties d’èxit un model català de benestar – nacionalment integrador, socialment cohesionat i econòmicament pròsper -, en un marc internacional cada vegada més interconnectat i sotmès a les transformacions constants pròpies de la moderna societat del coneixement.

El dret a decidir, doncs, està estretament vinculat a les expectatives de millora de les condicions de vida individuals i col•lectives dels ciutadans i les ciutadanes de la nostra nació. Alhora, però, representa també la culminació més completa, acabada i plena de la idea de democràcia.

Els ciutadans som dipositaris, en democràcia, de la sobirania de la nostra nació.
Tenim el dret a votar i a escollir el marc polític d’aquesta.

És per això que, conscients de la nostra legitimitat democràtica i de la responsabilitat col•lectiva que tenim en l’actual moment històric, el grup Xerta-Decideix manifestem el següent:
• Les necessitats i els reptes de futur de la societat catalana exigeixen que els nostres ciutadans i ciutadanes es puguin pronunciar lliurement sobre tots els aspectes que afecten la seva vida col•lectiva.
• El dret a decidir és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments com l’administració més propera a la ciutadania.

I, en conseqüència

1. Convocar per al proper 28 de Febrer de 2010 una consulta popular amb la pregunta: “ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT A LA UNIÓ EUROPEA?”.
2. Realitzar activitats d’afirmació nacional i democràtica adreçades al conjunt de la ciutadania, amb l’horitzó d’obtenir el ple reconeixement del dret del poble català a decidir lliurement el seu futur.
3. Convidar a tota la gent de Xerta a participar del nostre grup. 

28F: Seguiment minut a minut

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid