x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un 19% dels catalans/es ja ha votat

La participació a les consultes sobre la independència que se celebren aquest diumenge en 80 municipis arriba a les 18 hores al 19%.

Això significa, segons dades que ha facilitat en roda de premsa la Coordinadora Nacional de les Consultes, que 55.128 persones de les 300.000 cridades a votar han exercit el seu dret a vot.

28/02/2010 18:47 Política
 
Són tres punts per sota de la participació registrada a la mateixa hora en la primera onada de consultes del 13 de desembre, que era del 22%.
 
Els promotors de les consultes han fet una crida a votar abans no es tanquin els col·legis. La participació registrada fa que la Coordinadora estigui satisfeta perquè es demostra que ja no cal el factor novetat per mobilitzar la ciutadania.
 
Segons la coordinadora, es demostra la “consolidació de la Consulta sobre la Independència”, esdevenint així, com s’havia anunciat en les setmanes anteriors, “un punt de no retorn” cap a les onades del 25-A i 20-J, la Consulta de Barcelona i finalment, el referèndum d’autodeterminació que haurà de convocar el Parlament de Catalunya.

A més, recorda que els veritables protagonistes de la jornada són els més de 8000 voluntaris que de manera altruista treballen per a que la Consulta sigui “un èxit d’una gran il·lusió col·lectiva”, malgrat la “poca atenció mediàtica de la campanya de participació”.

A tall d’anècdota, la Coordinadora ha explicat que els observadors internacionals que validen la Consulta sobre la Independència certificant la rigorositat de la mateixa, han estat rebuts pel Prior del Monestir de Poblet, panteó dels primers reis catalans.

 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid