x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tarragona es comença a organitzar per tirar endavant una consulta

Tarragona inicia el seu camí cap a la consulta democràtica sobre la independència dels Països Catalans

El grup promotor de Tarragona Decideix anuncia la reunió constitutiva de la Plataforma Tarragona Decideix [manifest] que organitzarà, si les condicions ho permeten, el procés democràtic i participatiu que s'està duent a terme nacionalment per definir la voluntat del poble català sobre el seu futur en relació a l'autodeterminació.

07/02/2010 20:49 Política

Diverses persones, tant organitzades en col·lectius socials com individuals, van començar a formar el grup promotor que volia iniciar un procés perquè Tarragona també tingués una consulta sobre la independència dels Països Catalans, tal com està passant arreu. Així, fa un mes que aquests s'han anat reunint i han definit l'estratègia a seguir per dur-la a terme.

La voluntat democràtica, entesa com a participació de tots els ciutadans i de totes les ciutadanes (aquesta consulta permet votar els majors de setze anys empadronats al municipi, inclosos els nous catalans vinguts d'altres Estats), ha unit aquesta gent que, a partir de dijous, dia en què se celebrarà la reunió constitutiva de la plataforma, es posarà a disposició de tota la gent de Tarragona que vulgui participar-hi.

Per tant, en aquesta reunió, programada per al proper dijous dia onze de febrer a dos quarts de vuit del vespre al número catorze del carrer major (serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació), es presentarà la iniciativa als assistents, com l'han plantejada i, seguidament, es deixarà lloc a les comissions. Cada Comissió s'encarregarà de dur a terme la tasca que li és encomanada i, així, la Plataforma es dissoldrà un cop presentada per poder treballar en els diversos eixos temàtics que són necessaris per a un desenvolupament correcte de la consulta tot i haver-se de reunir periòdicament per analitzar-ne el procés.

La Plataforma Tarragona Decideix, però, es formarà a partir de dues condicions irrenunciables: la no intromissió dels partits i garantir uns bons resultats. La primera consisteix a deixar participar tothom qui vulgui però sempre tenint en compte que aquesta és una iniciativa ciutadana i popular que no obeeix a sigles partidistes ni a corrents ideològics més enllà de la democràcia. La segona pretén establir uns mínims per a què la celebració d'aquest esdeveniment a la nostra ciutat no signifiqui una davallada en la participació percentual global d'arreu del territori tal com ha passat en d'altres pobles i ciutats. Aquesta darrera condició exigeix un mínim de voluntaris per a treballar-hi amb il·lusió i aconseguir que la xarxa implicada absorbeixi altres xarxes i així arribar a un percentatge si més no equivalent al de la mitjana de totes les consultes.

Perquè això sigui possible és necessària la col·laboració de tots els tarragonins, de totes les tarragonines i, fins i tot, de gent d'altres municipis que voldrien poder votar (en contra o a favor) sobre la independència dels Països Catalans o, simplement, ser partícips de la iniciativa democràtica popular més gran en els darrers trenta anys. A banda, un factor determinant serà la cessió d'espais per part de particulars i d'associacions donada la manca de suport institucional a què ens enfrontem.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid