x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poques adhesions a la votació electrònica

La majoria de persones no saben que el DNI electrònic porta un número secret associat

 

Algunes de les consultes independentistes que se celebren aquest diumenge han posat a prova un nou sistema de votacions. Es tracta del vot electrònic, que poden exercir els veïns de Vilassar de Mar, el Vendrell i Caldes de Montbui que disposen del DNI electrònic.

28/02/2010 16:11 Política

 

L'organització ha hagut d'instal·lar un ordinador dotat d'un lector de targetes i de l'aplicació informàtica corresponent. Tot i que pel moment no han sorgit problemes tècnics, la majoria de ciutadans que ja tenen aquest DNI desconeixen que hi ha un número secret associat al xip, necessari per validar la votació. Això està provocant que la participació a través d'aquest sistema sigui molt baixa.


Tot i la modernització del sistema de votació, la jornada d'aquest diumenge està registrant uns índex de participació molt baixos pel que fa al vot electrònic. El responsable de la consulta de Vilassar de Mar, Antoni Esteban, explica que el problema principal és que "la gent no sap que el DNI electrònic porta un número secret associat".

La majoria de persones que tenen el DNI electrònic i que aquest diumenge han votat a Vilassar de Mar ha hagut de votar amb el sistema tradicional per aquest motiu.

28F: Seguiment minut a minut

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid