x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Molins de Rei, Torrelles de Llobregat i Begues al Baix Llobregat decidiran el 28F

Divuit  municipis del Baix Llobregat es duran a terme les consultes sobre la Independència en les properes dates del 28 de febrer, el 24 d’abril, el 25 d’abril i el 20 de juny. Molins de Rei, Torrelles de Llobregat i Begues ho faran el 28F.
El passat 28 de novembre  es va celebrar l'acte de presentació de Molins Decideix, comissió organitzadora de la consulta popular sobre la independència.(Veure el vídeo de la campanya)

16/02/2010 00:45 Política

Aquesta consulta està impulsada per l'Ateneu Mulei, després que en una sessió plenària, l'ajuntament el dia 30 de Setembre aprovés donar suport a la consulta amb els 13 vots favorables de IiE, AM ERC, CiU i CUP, i 5 vots en contra de PSC.

La plataforma compta amb 46 entitats adherides. Durant tots aquests dies s'ha intensificat la campanya amb nombrosos actes populars, com una calçotada o una marató que es farà el proper dissabte. Les votacions anticipades ja s'han iniciat en aquest municipi

torrellesdecideixTorrelles decideix

La plataforma es va presentar el passat 12 de desembre a la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra. Des d'aleshores s'han diverses activitat per promoure la participació.

Begues Decideix

L'Ajuntament de Begues va aprovar en el Ple Municipal del dimecres 25 de novembre, la moció donant suport a la iniciativa d'organitzar una consulta popular pel dret a decidir el proper 28 de febrer.

La moció s'ha aprovat per majoria absoluta (11 vots a favor, un en contra i una absència). Els vots afirmatius han estat: ICV (4), Begues Actiu-Units per Begues (3), ERC (2), CIU (1) i grup no adscrit (1).

logo_bd-1A l'acte no hi ha assistit el representant del PSC i l'únic vot en contra a la moció ha sigut del PP, al·legant que li semblava molt respectuós que qualsevol entitat endegui una iniciativa com aquesta tot i que qüestionava que l'Ajuntament hi hagués de donar suport.

La iniciativa ha sigut impulsada per la recent constituïda associació Begues decideix amb l'únic propòsit de promoure la consulta popular pel dret a decidir a Begues, i pretén aplegar la ciutadania i entitats de la localitat en favor d'aquesta campanya.

 

100_0726Presentació de les Consultes al Baix Llobregat

El passat 7 de febrer a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, es va celebrar l’acte de presentació de les consultes sobre la independència als municipis del Baix Llobregat.

A l’acte de presentació van estat presents els portaveus dels 18 municipis del Baix Llobregat on es duran a terme les consultes en les properes dates del 28 de febrer, el 24 d’abril, el 25 d’abril i el 20 de juny. Ignasi Termes, portaveu de la Coordinadora nacional i de Molins Decideix, va ressaltar la importància que la comarca del Baix Llobregat també participi de l’organització de consultes pel dret a decidir que s’estan celebrant arreu del país.

Igualment, es va destacar la importància que tots els municipis del Baix Llobregat treballin conjuntament per unir esforços aplegats a la Coordinadora de consultes del Baix Llobregat.

També van intervenir els portaveus de Begues Decideix, Francesc Sànchez Benas, i de Torrelles Decideix, Joaquim del Pozo, que van encoratjar la ciutadania del Baix Llobregat a exercir el dret a decidir.

En l’acte també hi van intervenir en Josep Cruanyes, president de la Plataforma del Dret de Decidir, que va posar l’accent en l’acte de democràcia que signifiquen les consultes populars sobre la independència. Finalment, Miquel Fernandez, de l’associació Els Altres Andalusos, va animar a tota la població del Baix Llobregat, siguin o no independentistes, a expressar la seva veu a les consultes sobre la


independència.Els municipis del Baix Llobregat que van celebrar la Consulta sobre la
independència o que la celebraran en les properes dates són 19:
ja han realitzat la consulta el 13D:
El Papiol 13D

28F: Begues, Torrelles de Llobregat i Molins de Rei


24A: Esparreguera


25A: Castelldefels, Collbató, Corbera, Martorell, La Palma de Cervelló, Olesa de Montserrat, Pallejà i Sant Just Desvern.


20J: Sant Boi de Llobregat

Municipis que concretaran la data properament: Cornellà de Llobregat, Gavà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat i Vallirana. 

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid