x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat.cat us ofereix un seguiment actualitzat del 28F

Llibertat.cat oferirà al llarg de tot el dia notícies actualitzades a través del portal de tot el que vagi passant en aquests 80 municipis que el diumenge expressaran la seva voluntat popular.

Per Llibertat.cat la convocatòria de consultes per la independència és l'inici del procés democràtic que durà el poble català a la seva llibertat, i és per això que manté la seva voluntat d'informar en tot moment d'aquest gran esdeveniment col·lectiu. 

27/02/2010 02:23 Política
 
D'aquesta manera, tal com va fer amb el 13D, ha habilitat el lloc web consultes.llibertat.cat, a través del qual anirà publicant els resultats definitius de la consulta (escrutinis, participació...) a mesura que es vagin donant a conèixer. Perquè Llibertat.cat creu que la convocatòria de consultes independentistes es mereix un lloc preeminent en la història d'aquest país, i per tant ha cregut idoni dedicar-li un lloc específic al portal.
A més, fidel a la democratització de la informació i a les potencialitats que ofereix l'era de la informació, Llibertat.cat informarà contínuament del desenvolupament de la consulta i de tot el que vagi succeint a través de les xarxes socials Twitter i Facebook.

Alhora, recorda que al seu espai d'imatges Torre de Guaita hi publicarà fotografies del 28F (podeu enviar les vostres a través del formulari) i, en la mesura del possible, vídeos a través del seu canal de Youtube.

Seguiment permanent versus buit informatiu

La mateixa raó de ser de Llibertat.cat el lliga amb l'esperit de les consultes. És per això que el primer i principal compromís és informar en tot moment del procés d'aliiberament del poble català.
 
Llibertat.cat ha volgut reafirmar dia rere dia el compromís que té amb aquest deure, i és per aquest motiu que d'ençà de la consulta a Arenys de Munt aquell 13 de setembre del 2009 -en què es va fer fins i tot una crònica audiovisual de la jornada, a banda de tot el seguiment informatiu al llarg del dia-, no hi ha hagut quasi cap dia que des de Llibertat.cat no hi hagi hagut ressò del procés d'autodeterminació. Això malgrat l'ocultació que d'aquest tema es practica des dels mitjans d'ordre i malgrat ser un mitjà que no té ingressos ni afany de lucre de cap mena, i que viu únicament de l'esforç desinteressat d'uns pocs col·laboradors/es.
 
Mai cap altre esdeveniment havia generat tal quantitat de material informatiu en la història de Llibertat.cat. És dels pocs mitjans (potser l'únic) que ha fet un seguiment continuat -quasi diari- de l'evolució del procés d'autodeterminació d'ençà del 13 de setembre a Arenys de Munt.
 
Llibertat.cat es va fer ressò dimecres passat d'aquest silenciament demanant-ne el parer a les lectores i lectors, a través d'una enquesta: "Creieu que ha afluixat el ressò mediàtic en la segona tongada de consultes independentistes?". (De moment, una majoria opina que sí).
 
Un dia després sortia publicada una notícia a l'Observatori crític dels mitjans, Media.cat, on es posava de manifest el buit informatiu que ha patit aquesta segona onada de les consultes. I d'un llistat de mitjans digitals que Media.cat situava com a excepcions d'aquest buit no hi figurava Llibertat.cat.
 
Per a confirmar el compromís informatiu continuat que Llibertat.cat ha tingut amb les consultes per la independència, només cal comprovar el seguiment que va fer del 13 de desembre, dia en què 166 municipis del Principat van decidir per si mateixos, així com l'allau de notícies que va anar filtrant en els dies previs a la consulta.
 
A més, en aquests dies previs també va oferir un exhaustiu buidatge de com s'estava vivint el procés comarca per comarca. Des d'aquest espai, titulat "La consulta popular per la independència comarca a comarca", es pot visualitzar com cada dia s'abordava una comarca diferent, fidels també al caràcter municipalista del procés.

Per altra banda, conscients del moment històric que s'estava vivint, Llibertat.cat va dedicar dos exclusius Davantals [1 i 2] -els editorials de Llibertat.cat- a les consultes. Tot des de l'òptica de l'esquerra independentista, moviment que durant dècades ha posat les bases perquè avui el procés d'autodeterminació sigui possible.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid