x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Pobla de Lillet fa una crida a la participació de cara al 28F

La Plataforma La Pobla de Lillet Decideix s'encarrega d'organitzar la consulta independentista de la segona onada

El proper 28 de febrer la Pobla de Lillet (Berguedà) serà un dels pobles que celebrarà una consulta popular sobre la independència dels Països Catalans. Aquesta iniciativa va començar el setembre passat a la vila d’Arenys de Munt (Maresme).

07/02/2010 20:12 Política

 

Tenint en compte els recursos humans, materials i econòmics de què es disposava, va quedar palès l’èxit rotund de les consultes. Per això, diversa gent de la Pobla de Lillet es va aplegar per tirar endavant una consulta independentista. 

Es va constituir la Plataforma La Pobla de Lillet Decideix per tal d’articular i organitzar tots els aspectes de la consulta, que resta oberta a la participació i col·laboració de tothom. D’aquesta manera, la Pobla de Lillet s’afegeix a la cinquantena de pobles d’arreu del territori que celebraran la consulta el 28 F.
 
La Plataforma considera que aquesta consulta, malgrat que no podrà ser vinculant per impossibilitat legal, "es un exercici de democràcia participativa i una expressió lliure de la voluntat del nostre poble".


"És per aquests motius que considerem de vital importància la celebració d’una consulta popular a la Pobla de Lillet", afirma, i insta a votar tants els favorables de la independència com els detractors. "El que importa és el fet de poder participar en aquest procés democràtic, per decidir, amb el nostre vot, quin és el futur que volem per la terra on vivim. Volem remarcar la seva importància pel fet de ser una iniciativa impulsada, organitzada i realitzada pel poble i per al poble", manifesten.


Aquesta consulta, novament, permet participar a joves menors d’edat (a partir del 16 anys) i a poblatans nouvinguts empadronats al poble. Aquesta decisió té dos motius principals: la voluntat d’involucrar i motivar aquests sectors als processos de presa de decisions; i que el motiu de la consulta és prou transcendental perquè la decisió quedi restringida a un sector del poble per la seva edat o procedència.

Per a saber-ne més:

28 F: Les consultes sobre la Independència dia a dia

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid