x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gelida, Les Cabanyes i Sant Quintí de Mediona  decideixen a l'Alt Penedès el 28 F

Gelida Decideix, denuncia les traves que l’Ajuntament governat pel PSC està posant a la plataforma per poder informar els seus conciutadans.
Entre altres coses,  el regidor de Joventut amb l’argument d’una ordenança inexistent, s’ha dedicat sistemàticament a retirar ell mateix els cartells de la consulta i a difamar sobre l’actuació de la comissió, dient que es saltàvem una norma que no existeix més enllà d’una idea o projecte.

23/02/2010 00:36 Política

Gelida Decideix, denunciar les traves que l’Ajuntament governat pel PSC està posant a la plataforma per poder informar els seus conciutadans i dur a terme la Consulta a Gelida el 28 de febrer.

Dijous 18 de febrer, la comissió rebia una carta signada per l’alcalde del municipi en què se’ns commina a retirar els cartells que han estat enganxats al mobiliari urbà, argumentant les queixes realitzades per part d’alguns veïns i entitats. Un raonament que no té cap valor jurídic i és per tant discrecional i arbitrari, atès que es tracta d’un argument que no té el suport d’una ordenança o reglament municipal. La comissió, responsablement, ha decidit retirar els cartells i no enganxar-ne cap més al mobiliari urbà ni a les façanes dels edificis. Gelida Decideix vol posar de relleu que durant els mesos de precampanya i campanya els seus cartells han compartit sovint espai a les façanes i mobiliari urbà amb altres comunicacions d’entitats i, també, amb algunes del mateix Ajuntament. Sembla que els únics cartells que molesten són els nostres i això ens fa sospitar que el problema no són els cartells, sinó allò què diuen.

A més el Regidor de Joventut de l’equip de govern, amb l’argument d’una ordenança inexistent, s’ha dedicat sistemàticament a retirar ell mateix els cartells de la consulta i a difamar sobre l’actuació de la comissió, dient que ens saltàvem una norma que no existeix més enllà d’una idea o projecte. Gelida Decideix entén que aquest regidor ha depassat les seves atribucions com a càrrec electe municipal i ha atemptat contra la llibertat d’expressió.

Gelida Decideix denuncia l’animadversió i hostilitat que aquest regidor mostra amb les idees de la plataforma, confirmada pel fet que ell és responsable de les edicions del canal de televisió per cable de Gelida “tituladora municipal” i ha censurat el comunicat en què es demana que el dia 28 de febrer la gent de Gelida faci un acte tant cívic i legítim com expressar la seva opinió a través d’un vot.

Gelida Decideix també vol denunciar la negativa de la Regidora de Benestar i Gent Gran, responsable del casal d’avis municipal d’impedir la celebració d’un acte informatiu de la comissió adreçat a les persones grans de Gelida que, lliurement, volguessin assistir a escoltar què és el que passarà el dia 28 a Gelida i com s’haurà de votar, tractant-se com es tracta d’una votació atípica que requereix molta pedagogia. L’únic argument donat per la Regidora per negar-se a la xerrada informativa de la comissió és que aquest és un tema “que no interessa a la gent gran”. Gelida decideix considera que aquesta decisió contravé els principis democràtics pels quals s’hauria de regir l’acció de govern d’un Ajuntament, per això ha demanat a l’alcalde que esmeni la decisió de la regidora.

Gelida Decideix vol denunciar la negativa a cedir espais municipals per part de l’Ajuntament per poder celebrar la Consulta a Gelida el proper 28 de febrer. El govern municipal s’escuda en l’argumentació que la competència en matèria d’autorització per a la realització de les consultes és de l’Estat, i que per tant l’Ajuntament no pot promoure la desobediència en el compliment de la Llei. No obstant, aquesta consulta no pot considerar-se un referèndum, atès que el seu impuls correspon a la iniciativa particular o privada d’una associació, i examinada la legislació vigent no hi ha cap precepte legal que n’impedeixi l’impuls si adopta aquest format. Com a prova concloent, el 13 de desembre de 2009, les consultes impulsades per gairebé 170 municipis de Catalunya van comportar cessions d’espais municipals en uns 50 municipis dels referenciats, sense que això tingués conseqüències com la persecució del procés, ni tampoc l’actuació judicial vers les corporacions locals col·laboradores. L’actuació del govern municipal és contrària a l’exercici del drets constitucionals de llibertat d’expressió i associació, i creiem que només respon a una determinada voluntat política.

Gelida Decideix vol informar als seus conciutadans que, davant la negativa de l’Ajuntament a cedir un espai públic, la seu de la consulta estarà situada en un local cedit per a l’ocasió al carrer Major número 113-115.

Malgrat aquests entrebancs, Gelida Decideix continua treballant amb fermesa per aconseguir la màxima participació en aquesta iniciativa profundament democràtica, cívica, participativa i legal que permetrà que els gelidencs i gelidenques exerceixin amb llibertat i normalitat el seu dret a decidir el 28 de febrer.

 

4352563073_8824eb4d5f

 

 A Gelida, població que no arriba als 7,000 habitants ja ha aconseguit 150 voluntaris que treballen per organitzar la consulta. Diuen que el principal problema pel que fa a la participació és la dificultat de mobilitzar el No.

El tret de sortida de la campanya fou la presentació d’un manifest que compta amb les adhesions de diverses personalitats de la cultura gelidenca i la presència del director de El 3 de Vuit, Ricard Rafecas que va conduir l’acte. Una de les personalitats que s’ha adherit al manifest de Gelida Decideix es l’escriptor Jordi Llavina.

Des del passat 13 de febrer es fa el vot anticipat. Si es vol, també es podrà votar anticipadament trucant al telèfon 657.15.-692 i un fedatari de la comissió passarà a recollir el vot per casa.

Pel que fa als partits polítics, tenen el suport de la majoria dels presents a l’Ajuntament (ICV, CIU i ERC), però el grup al govern, el PSC, amb majoria absoluta al consistori, de moment s’ha mostrat contrari a l’organització de la consulta. Com que creiuen que, com a representants polítics dels gelidencs, el seu també ha de ser un rol important a la consulta, des del grup organitzador han creat una comissió destinada a mantenir reunions permanents amb els diferents partits polítics per determinar quin és el paper a jugar dins de la consult així com poder arribar a convèncer aquells que d’inici es mostren reticents a l’organització de la consulta del sa exercici democràtic que significa una iniciativa com aquesta. Perquè es pot estar a favor del sí o a favor del no, però no es pot estar en contra d’un exercici democràtic.

 

Sant Quintí de Mediona

El passat 11 d’octubre, a Sant Quintí de Mediona, es va constituir la plataforma Sant Quintí Decideix que té com a objectiu organitzar una consulta sobre la independència de Catalunya. Aquesta plataforma, que ha nascut de la pròpia ciutadania, pretén aglutinar el màxim de quintinencs i d’associacions i entitats de la vila. Per tant, la plataforma és oberta a tothom que hi vulgui assistir i col·laborar en el projecte.

Les Cabanyes

 

Per saber-ne més:

28 F: Les consultes sobre la Independència dia a dia

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid