x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es constitueix la plataforma Tarragona Decideix

La inciativa sorgeix amb voluntat transversal dins les ideologies demòcrates i amb ganes d'arribar a tothom, també, mitjançant les noves tecnologies com s'ha fet en l'anunci d'aquesta reunió.
La Plataforma 'Tarragona Decideix' finalment s'ha constituït. Ho va fer ahir als Serveis Territorials del Departament de Cultura i dels Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya al carrer Major en una sala amb unes 80 persones que, en general, es van mostrar interessades per la iniciativa i amb ganes de col·laborar-hi.

13/02/2010 09:52 Política
Van parlar Jordi Martí, Marc Ferré, Albert Miró i Josep M. Llauradó. El primer va exposar la raó de les consultes i de la seva realització a Tarragona.El segon, el procés i explicació de la feina feta pel grup promotor.El tercer, el guió de treball marcat. I, el quart, les comissions.
 
L'objectiu de la consulta és fomentar la democràcia participativa en tots els àmbits i la mobilització  de les ciutadanes i dels ciutadans per una iniciativa de regeneració  democràtica i de participació sense atribucions ni afliciacions de cap partit ni de cap moviment concret. La Plataforma és transversal i poden formar-ne part gent de totes les edats, sexes i religions, sense cap mena d'exclusions, tampoc, per ideologia (dins el marc democràtic).

La Plataforma funciona assembleàriament així que totes les decisions seran preses per consens i, en un últim terme, per votació. Aquestes assemblees generals seran periòdiques però qui farà la feina seran les comissions dels diversos àmbits pels quals cal treballar.
A partir de dilluns es parlarà amb totes les associacions i es duran a terme jornades de captació de voluntaris. També caldrà resoldre la part econòmica: s'obrirà un compte i demanarem a tothom que hi faci una petita aportació en la mesura de les seves possibilitats. Per tant, voluntaris (gent implicada) i diners seran dos dels punts clau per saber si podem realitzar o no la consulta.

Comissions
Les comissions en què  es dividirà la plataforma són: jurídica, campanya, voluntariat, logística, TIC i tresoreria. El grup promotor, en acabar la reunió, es va dissoldre, i dilluns duran a terme la primera reunió de treball conjuntament amb tothom qui vulgui per parlar sobre diversos temes i distribuir-se en comissions. Aquestes, es reuniran ja per anar treballant i s'establiran unes dates d'assemblees generals per anar controlant la feina feta i prendre algunes decisions conjuntament.
 
Voluntaris
En referència a la quantitat de voluntaris necessaris, van citar una xifra aproximada entre 500 i 1000, sempre tenint en compte la realitat de la ciutat. El que més van destacar, però, va ser l'aspecte d'arribar a prou gent i a totes les zones de la ciutat, ja que “si no, no es farà la consulta, no volem perjudicar la resta de plataformes que s'ho han treballat”.
 
Moció de suport del consistori
Una altra de les polèmiques fou la del suport del consistori, que en un ple del setembre va votar-hi en contra, però que amb l'abstenció del PSC podria tirar endavant. El suport seria necessari en el sentit dels col·legis electorals i de les urnes, però creuen que no hi comptaran i que hauran de contactar amb tot el teixit associatiu de la ciutat per aconseguir dur a terme la consulta de manera formal.
 
Fotografia Jordi Balcells
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid