x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Baix Empordà és la comarca que aplegarà més consultes sobre la Independència el 28 F

Al Baix Empordà es podrà votar a nou pobles, un total de 46.429 persones: Palafrugell, Palamós, la Bisbal, Forallac, Corçà, Casavells, Matajudaica i Cassa de Pelràs, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, Gualta, Palau-sator i Parlavà.
A la Bisbal de l'Empordà, la productora Video Play Serveis i el portal de comunicació totbisbal van començar a treballar el mes de desembre en un documental que permet fer un recorregut del camí que ha portat fins a les consultes sobiranistes

22/02/2010 01:36 Política
El treball va ser presentat el 27 de gener a la seu del Col·legi de periodistes de Girona. S'està difonent a través del portal, a més de la xarxa Facebook i Youtube i se n'han editat 500 còpies en suport DVD. D'aquestes, 300 les distribuirà la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) arreu de Catalunya, en aquelles poblacions que ja han fet la consulta i en aquelles que preveuen fer-la més endavant. La PDD considera que el treball és adequat com a complement a les xerrades informatives que puguin fer les comissions locals. La Plataforma la Bisbal decideix

 

cap_alera_pagina_copiaCruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura és un municipi de la comarca del Baix Empordà, format el 1973 mitjançant la unió dels municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. La capital del municipi és a Sant Sadurní.

Els 1.070 habitants de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura que poden votar en la consulta per la independència tindran urnes en quatre emplaçaments diferents. A Sant Sadurní de l'Heura es farà la consulta popular a la sala adjunta a la consulta del metge; a Monells, es farà al centre cívic Can Geronès, i a Cruïlles, a l'escola. A més a més, els veïns també tenen la possibilitat de votar de manera anticipada. En aquest cas es poden dirigir a la farmàcia de Cruïlles, fins al dia 27 de febrer. Si fins ara s'ha pogut votar anticipadament al centre cívic de Puigventós i al centre cívic Can Geronès de Monells, dissabte, 20, es podrà fer a la sala adjunta a la consulta del metge a Sant Sadurní de l'Heura, entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre.  Els impulsors de la consulta al municipi van participar ahir en l'activitat Estelem el Montgrí que ha consistit a pujar-hi i embolcallar-lo de senyeres i estelades. Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura decideix

 

acte_central2Palamós i Sant Joan

Ahir al migdia es va celebrar l'acte central de campanya per la Cosulta Popular del dia 28F. Després de la presentació a càrrec d'en Rafel Bonillo van fer els seus parlaments en Josep Miquel Servià, Dolors Bassa, Victor Terradellas, Jordi Fàbrega, Miquel Strubell i Joel Joan. Cal destacar l'entussiasme i emotivitat del parlament de l'alcalde de Sant Pere de Torelló que va arrencar un fort aplaudiment dels assistents. Amb un toc d'humor anglès, en Miquel Strubell, va simular una conversa telefònica amb Barack Obama per parlar-li de Catalonia. En Joel Joan va fer incís amb el complexe de perdedors que a vegades ens fa ser covards a l'hora de reclamar el que és propi de Catalunya; cal tenir la mentalitat del Pep Guardiola i creure que podem guanyar. La Dolors Bassa ens va fer coneixedors de la problemàtica social, laboral i empresarial que es viu des de Catalunya. Tots el altres participants van coincidir en reclamar un Estat propi per Catalunya. Van obrir i tancar l'acte els Grallers de Palamós. Es va cloure amb els Segadors. Palamós i Sant Joan per a l'autodeterminació

 

Palafrugell

Palafrugell celebrarà la consulta sobre la independència de Catalunya el proper dia 28 de febrer de 2010, tal com ja s’ha realitzat en moltes altres poblacions del país.
L’entitat organitzadora, “Palafrugell i Futur”, que agrupa un ampli ventall social de la gent del poble, està treballant amb l’objectiu d’aconseguir una alta participació ciutadana. El grup resta obert a tothom que hi vulgui participar i es necessiten quants més voluntaris millor.
Es pot seguir tota l’activitat a través del web  i contactar a través de consultapalafrugell@gmail.com Palafrugell, també, s’ha adherit a la assamblea Baix Empordà Decideix, una assemblea comarcal que coordina els municipis de la comarca que portaran a terme la consulta sobre la independència de Catalunya.

Forallac

forallacdecideix-acte010El periodista Enric Frigola i l’escriptor Xavier Cortadellas van ser els encarregats d’explicar “per què cal votar” en la Consulta sobre la Independència del proper dia 28 de febrer, durant un dels actes centrals de la campanya que du a terme la plataforma Forallac decideix celebrat a l’auditori de l’Ajuntament dissabte dia 13 .

Frigola i Cortadellas que van ser presentats davant el públic que omplia l’auditori municipal a Vulpellac pel portantveu de la plataforma, el cineasta i animador cultural Antoni Martí, van reclamar la participació ciutadana a aquesta consulta el dia 28, per tal de donar credibilitat i pes polític al referèndum, i van assenyalar com n’és d’important l’exercici de la democràcia a través del vot i més en un afer de la transcendència de la sobirania nacional. Per la seva banda, el moderador Antoni Martí, va recordar en la seva intervenció com cap dels països europeus que han obtingut la independència durant les darreres dècades no se n’han penedit ni han contemplat fer marxa enrere de cap de les maneres, evidenciant que el disposar d’un estat propi reporta beneficis per a un país, i és sempre preferit fins i tot en situacions de contratemps històrics.

L’acte que va ser clos pel periodista Ignasi Corney havia estat iniciat amb un documental de la campanya, de vint minuts de durada, que explica la història recent de les lluites per la sobirania i l’autodeterminació del nostre poble. Forallac decideix
 
Gualta
La consulta pel dret a decidir també es realitzarà la setmana vinent a Gualta. Dins els actes previs a aquesta jornada, la Plataforma Gualta Decideix ha organitzat  la xerrada Les consultes sobre la independència, que anirà a càrrec de l'escriptor i polític Francesc Vicens. Des de la plataforma van destacar que tots els alcaldes de Gualta des del restabliment de la democràcia han donat suport a aquest acte: Josep Casadellà, Joan Pujades, Isidre Pujades, Jaume Fontdevila i Albert Bosch. La conferència es farà a les 6 de la tarda, a la sala de plens de l'ajuntament.
 

Parlavà

La casa del mestre de Parlavà, que és un edifici al costat de l'ajuntament i que s'utilitza per a activitats diverses, serà la seu de la consulta sobre la independència que es farà el diumenge 28 de febrer.

En aquesta consulta, que organitza la Plataforma Parlavà i Fonolleres Decideix, hi podran exercir el dret a vot un total de 345 veïns del municipi, que disposa actualment de 394 habitants.

Durant la consulta s'ha previst organitzar actes paral·lels per augmentar la participació. Així, ja està previst fer una mostra de puntes al coixí i una botifarrada popular, entre altres activitats.

El diumenge 21 de febrer al matí s'iniciarà el vot anticipat al mateix lloc. L'entitat va sorgir de l'assemblea de veïns que va convocar l'associació Primer Crit i que va aplegar una trentena de veïns. I en la mateixa reunió ja es va decidir fer la consulta el 28 de febrer.

A partir d'aquí es van crear diverses comissions de treball. Es van aprofitar la festa de Sant Sebastià i el mercat ecològic local, que es fa l'últim dissabte de cada mes, per presentar la plataforma, informar tot el poble i recollir fons. També s'han posat guardioles a tots els establiments comercials del poble. L'acte principal de la campanya es farà el divendres 26 de febrer al vespre.

Aquest diumenge, d'altra banda, es va fer una caminada fins al puig Montori, amb una xocolatada popular i iniciació a les bitlles catalanes, a càrrec del club de bitlles de Parlavà.

L'Ajuntament de Parlavà ja es va manifestar a favor de la consulta, arran d'una moció de CiU, que és a l'oposició. La moció va rebre el suport d'ERC, que té l'alcaldia, i el vot contrari del PSC.

 

Casavells,  Caçà de Pelràs i Matajudaica i Corçà,

Palau-Sator

 

Per saber-ne més:

28 F: Les consultes sobre la Independència dia a dia

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid