x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 28F a les comarques nord-orientals

Un total de 28 municipis de les comarques nord-orientals celebraran aquest diumenge la consulta popular sobre la independència.

La població amb un major nombre de possibles votants a la demarcació és Palafrugell, amb un cens de 18.449 persones mentre que el que en té menys és Sales de Llierca (Garrotxa) amb 104 persones majors de 16 anys, segons dades de la Coordinadora Nacional per la consulta de la independència.

26/02/2010 18:44 Política
 
De moment, s'han comptabilitzat 193.295 vots dels 168 municipis catalans on ja s'ha fet la consulta i la mitjana de participació és del 27,48%. Un 95% dels vots és per al sí mentre que el vot pel no suma un 3,22%.

A Palafrugell ja està tot a punt per acollir la consulta. El dia de la votació hi haurà tres col·legis oberts, de nou del matí fins a vuit del vespre, situats al pavelló poliesportiu (Avinguda Corts Catalanes, 3), el CEIP Barceló i Matas (Carrer Pals, 75) i a les dependències de la Plaça de Can Mario i un equip d'una cinquantena de voluntaris. Actualment, tenen unes 400 vots ja registrats de forma anticipada. El president de la comissió organitzadora, Josep Piferrer, reconeix que no s'han marcat cap mínim de participació i esperen que el màxim nombre de persones aprofitin aquesta oportunitat per donar la seva opinió.

La majoria dels municipis han programat l'acte enmig d'una jornada lúdica i festiva. Un exemple és la Bisbal d'Empordà, on tenen previst celebrar actuacions de dracs i geganters, música i una mostra de cultura popular del País Basc, entre d'altres activitats. El col·legi electoral s'instal·larà al teatre el Mundial, al passeig Marimon Asprer, i estarà obert des de les nou del matí fins a les vuit del vespre.

Des de la plataforma la Bisbal Decideix, s'han marcat la xifra d'un 40% de participació com a objectiu. De moment, porten acumulats uns 400 vots anticipats i abans de diumenge preveuen tenir-ne uns 600. El seu portaveu, Oriol Canals, és conscient que els mitjans no donaran el mateix ressò mediàtic que van tenir les primeres consultes però també apunta que gràcies a aquestes experiències s'han pogut beneficiar de la manera de funcionar. Amb un dispositiu d'uns 200 voluntaris procedents de diferents àmbits i entitats, assegura que tothom està 'molt engrescat'.

Llistat de municipis


Un total de 28 municipis celebraran el referèndum.
 
Selva: Anglès, Breda, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Vidreres i Vilobí d'Onyar.
 
Alt Empordà: Boadella i les Escaules, l'Escala, Sant Pere Pescador, Vilabertran i Vilamaniscle.
 
Baix Empordà. Corsà/Casavells/Matajudaica i Cassà de Perlas, Cruïlles/Monells/Sant Sadurní, Forallac, Gualta, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós/Sant Joan, Palau-Sator i Parlavà. 
 
Garrotxa: la Vall d'en Bas, la Vall de Bianya, Sales de Llierca, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts.
 
Gironès: Bescanó, i al Ripollès, a Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid