x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bicicletada per fomentar la participació del 28F als cinc pobles de la Garrotxa

Més de set mil persones dels municips de Sant Joan les Fonts, La Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, La Vall de Bianya i Sales de Llierca a la Garrotxa podran votar el 28 F.

El dia de consulta, la Plataforma Garrotxa Decideix organitza juntament amb altres associacions culturals i esportives una anada amb bicicleta. La ruta sortirà d’Olot, passarà per la Vall d’en Bas i acabarà a Sant Feliu de Pallerols. L'objectiu és  fomentar la participació

18/02/2010 01:00 Política

 

 

La sortida està prevista a les 9:30 del matí al recinte del Pavelló Firal, a l’antiga estació de tren d’Olot. Tothom està convidat a afegir-s’hi, però és recomanable fer la inscripció al mateix punt de sortida a partir de les 9:00: costa 3 € per participant i inclou una assegurança, el dret a fer la xocolatada en arribar a Sant Feliu de Pallerols i la participació en el sorteig.

Aquells qui ho prefereixin també podran sortir de l’antiga caserna de la Vall d’en Bas, a les 9:45 del matí. Aquests hauran de fer les inscripcions a la mesa de votacions de Sant Esteve de Bas.

Aquesta serà una activitat de caire lúdic i festiu, pensada per passar un bon diumenge al matí amb la família o amics. Des de les diferents comissions organitzadores de les consultes i des de les entitats organitzadores de la bicicletada es recorda que és obligatori portar casc i s’aprofita per aconsellar portar senyeres a tots aquells que ho vulguin.
 
sales_de_llierca_esglesiaAl seu moment va haver-se de renunciar a afegir-se a la primera onada de consultes que va tenir lloc el dia 13 de desembre, no pas per falta de ganes, sinó per qüestions logístiques.
 
Ara s'està treballant de valent per arribar-hi el màxim de preparats: ja es disposa d'un local, la urna i el material informàtic necessari.També s'està fomentant la participació amb el porta a porta per tal que tots els veïns sàpiguen que estan convidats a anar a votar el pròxim 28 F.
 
Una trentena de persones es van reunir el 29 de gener de 2010 a la xerrada informativa que es va fer al poble. La comissió local va fer una presentació de l’acte i va cedir el torn a un representant de La Garrotxa Decideix que va explicar què és i quins són els objectius de la plataforma ciutadana. Es va fer especial èmfasi en la neutralitat de la accions a fer per fomentar la participació i en la transversalitat ideològica de la gent que treballa per fer la consulta.
Finalment, la comissió local va fer una intervenció per explicar que s’han constituït com a organitzadors i que havien creat unes comissions de treball. Es van explicar les tasques fer i es va fer una crida als voluntaris. Els assistents estaven molt animats i en el torn de preguntes i respostes es va mostrar molt d'interès amb el sistema de votació, a la vegada que molts reiteraven la importància del moment pel poble de Sant Feliu de Pallerols i pel poble de Catalunya.
 
 
Diumenge passat, prop de 50 persones de Sant Joan les Fonts es varen aplegar al voltant d'una senyera de grans dimensions per tal de recordar que el dia 28 de febrer, aquest municipi també participa en les consultes populars sobre la independència. La trobada va servir per concretar algunes de les noves accions a realitzar així, com definir el paper dels col·laboradors que el dia 28 formaran part de les meses i de les diverses activitats programades als tres nuclis de població: Sant Joan, La Canya i Begudà.
 
 
La comissió local de La Vall de Bianya i La Canya ha preparat diverses conferències informatives amb ponents de renom abans d'arribar al 28F.
 
A més, s'aprofitarà la III Fira del Farro el pròxim 7 de febrer per fer a fomentar la participació.L'entusiasme i la voluntat de treball dels organitzadors també farà possible un 28F molt actiu: timbalers, cercaviles i gegants, música amb Stukat del Bolet, acordionistes, balls i danses amb l'Esbart dansaire Marboleny, passejades i paisatge, activitats infantils, el conte d'en Patufet amb Dolors Arqué, una lectura d’un manifest, esmorzars, dinars i xocolatades... són algunes de les activitats que hi ha previstes pel dia de la consulta 
 
 
El passat divendres 22 de gener de 2010, La Vall d'en Bas Decideix ja va realitzar un primer acte obert a tothom per tal que les persones que vulguin puguin col·laborar en la organització de la consulta. El resultat va ser molt positiu: més de setanta persones van decidir participar a la iniciativa popular.

La plataforma La Vall d'en Bas Decideix està integrada per 22 entitats del municipi i una trentena de particulars que, des del passat mes de novembre, treballen en la preparació de la consulta sobre la independència pel proper 28 de febrer
 
Pdr saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid