x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alella, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres i Vilassar de Mar decideixen al Maresme el 28F

"Molts dels organitzadors dels referèndums no han fet política mai abans ni tenen cap intenció de dedicar-s'hi. I narren el cansament del país pel que vivim i la il·lusió pel que podem viure amb una senzillesa espaterrant", reflexions de Vicent Partal després de participar en un acte de la plataforma Alella decideix
Alella, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres i Vilassar de Mar a la comarca del Maresme se sumen a la cebreció de la consulta sobre la Independència
 

17/02/2010 01:09 Política

Alella Decideix

foto3-150x150El passat cap de setmana es fer l'acte central de la campanya amb una crida a la participació. Al'acte van intervenir, el periodista i director
de Vilaweb, Vicent Partal, i l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Mora. Davant una setantena de persones, els dos ponents van motivar la gent a participaren una consulta que pot resultar decisiva pel futur del país. La xerrada lava encetar Vicent Partal, que substituïa la col·lega argentina Patrícia Gabancho -excusada per motius familiars-, i es va remuntar a les primer eseleccions lliures de Sud-Àfrica per recordar la il·lusió de la gent departicipar en el canvi.

Preguntat sobre la poca repercussió que pot tenir el referèndum en els mitjans de comunicació, el periodista va treureimportància a aquest fet, assegurant que els últims processos secessionistesa Europa s’han fet sense el suport mediàtic. En aquest sentit va explicar lasituació viscuda personalment a Eslovènia, la primera república de l’exIugoslàvia en separar-se. Va dir que el dia de la votació al parlamenteslovè un diari local important va alertar en el titular de la portada delperill de fragmentació del país (Iugoslàvia), en una lectura clarament contrària a la sobirania. L’endemà aquest diari va titular “Per fi lliures”.Partal va afegir amb ironia que el gran diari independentista seria La Vanguardia.

Per la seva part, Carles Mora va relatar els procés que va seguir el poble de l’Alt Maresme per elaborar la primera consulta. El pas del temps -va dir-ha provocat dues coses: que avui La Falange no atemoreixi ningú, i quel’adhesió a la Unió Europea de l’estat espanyol fa inviable una agressió armada contra Catalunya per impedir la independència. L’alcalde arenyenc vareclamar que al proper parlament, en les eleccions del novembre, hi hagi 68diputats independentistes per poder assolir la plena sobirania nacional el 2011.

 

cabrils_decidex_300_1Cabrils Decideix

La plataforma es va presentar el passat 9 de gener en un acte celebrat a la Sala de La Concòrdia, la coordinadora de Cabrils Decideix, Pilar Llongueras i el portaveu Xavier Viudez van informar els assistents sobre la voluntat de la plataforma de tirar endavant una consulta al poble referent a la independència de Catalunya.

La presentació va comptar amb la presència de Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt i Josep Manel Ximenis, regidor de les CUP en aquest mateix municipi i impulsor de la primera de les consultes que es va celebrar a Arenys de Munt el passat 13 de setembre. Els ponents van estar acompanyats per la trentena membres que actualment formen la plataforma ciutadana. Durant l’acte els assistents van poder omplir fulls de signatures de suport a la iniciativa i adquirir samarretes amb el logotip de Cabrils Decideix.

 

decideixcolor_webDecideix Llavaneres

El passat 31 d gener es va presentar oficiallment la comissió ciutadana "Decideix Llavaneres". L'acte va tenir lloc a les 12 del migdia i va comptar amb Andreu Majó (ex-alcalde d'Arenys de Munt, membre de la comissió organitzadora de la primera consulta popular sobre la independència i professor de l'I.E.S. Llavaneres).A partir de dos quarts d'onze hi va haver una butifarrada popular gratuïta.Amb una cinquantena d'assistents la presentació va ser tot un èxit i va complir el seu objectiu: donar a conèixer la consulta i aconseguir voluntaris per a poder realitzar-la. 

El passat 30 de desembre es va aprovar en ple ordinari la moció presentada per la nostra plataforma amb l’objectiu d’aconseguir el suport del màxim grup de regidors possible. Van votar favorablement:Grups Municipals d´ERC, Gent de Llavaneres i SOS LLAVANERES, i els regidors del Grup Municipal de CiU Sandra Carreras i Ruiz, Josep Molina i Marchán i Josep Molins i Puig 

 

vdmdecideix_petitVilassar de Mar Decideix

Aquest Carnaval hem sortit al carrer amb una Urna Gegant, tothom ens ha vist i sap que el 28 de Febrer ens veurem votant a la Consulta per la Independència a Vilassar de Mar.

Durant aquests dies la trauen a passejar perquè tothom pugui gaudir d'aquest espectacle mòbil creat per la Plataforma.

Vilassar de Mar Decideix es va posar a treballar a finals de novembre.

 

Per saber-ne més:

28 F: Les consultes sobre la Independència dia a dia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
Vull donar-me de baixa
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid