Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un sol crit "Ascó, Catalunya diu que no"

Unes cinc mil persones segons els organitzadors i unes mil dues-centes segons els Mossos d'Esquadra, han participat aquest diumenge en una manifestació a Ascó per demanar que l'ajuntament d'aquesta localitat no presenti la seva candidatura per acollir el Magatzem Temporal Centralitzat (ATC), on es dipositaran els residus radioactius de totes les centrals nuclears espanyoles.
La marxa estava convocada per la Coordinadora Anti-cementiri nuclear de Catalunya (CANC) s'ha desnvolupat en un ambient festiu però a la vegada reivindicatiu. Els manifestants han fet un recorregut d'uns 15 minuts, des de la Rambla de Catalunya fins a la porta de l'Ajuntament, on han corejat consignes com les de "Ascó, Catalunya diu que no" i "Alcalde dimissió". Aquesta tarda els membres del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre es tancaran a la seu per demanar que l'alcalde d'Ascó voti en contra de la instal·lació del magatzem nuclear.

24/01/2010 13:06 Territori
El portaveu del CANC ha demanat a Montilla que deixi d'actuar com a ministri espanyol d'Energia i que faci de president, trencant el seu silenci per a posicionar-se amb les veus presents avui a Ascó contra el magatzem nuclear.
 
A l'acabar la manifestació, els membres del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre  han anunciat que es tancaran des d'aquesta tarda i fins al dimarts a la seu de l'administració, a Móra d'Ebre (Tarragona), per pressionar l'Ajuntament d'Ascó (Tarragona) i aconseguir que no voti a favor d'emplaçar un cementiri nuclear.
 
Recordem que l'Ajuntament d'Ascó té previst aprovar dimarts que ve en un ple extraordinari la presentació de la seva candidatura per acollir l'ATC, instal·lació a la qual ja opta oficialment la localitat de Yebra (Guadalajara). Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ja ha advertit que si l'alcalde i els regidors d'Ascó (militans de CDC) voten afavor, el partit els obrirà un expedient.
 
Dimecres l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals nuclears (AMAC) formalitzarà la candidatura d’Ascó per a la instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) que ha de rebre els residus radioactius de tot l’Estat espanyol. Per aquest motiu s’ha convocat una concentració anticementiri nuclear davant la Generalitat de Catalunya a Barcelona a les 20h.
 

Per saber-ne més:

Mobilitzacions contra la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó 

La CANC i una trentena de càrrecs electes mostren el consens territorial contra el cementiri nuclear 

La CANC insta l'AMAT a respectar la decisió en contra del cementiri de residus radioactius 

La CANC recorda que no hi ha consens per acollir el cementiri de residus radioactius 

Llistat de municipis i Consells Comarcals que han aprovat mocions contra el cementiri nuclear  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Es detecta una greu fuita radioactiva a la central nuclear d'Ascó I Llibertat.cat

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid