Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament posa pals a la roda a la plataforma "l'Escala Decideix"

Tot i el ple municipal va aprovar la moció per celebrar una consulta sobre la independència, la plataforma organitzadora a l’Escala (Alt Empordà), s’està trobant amb l’obstaculització de l’equip de govern, que dificulta el normal funcionament de l’Escala Decideix al no posar a la disposició de la plataforma els mitjans ni les facilitats que es donen a altres associacions del municipi.
Dimecres passat, l’alcalde de l’Escala es nega a difondre un acte de la plataforma “l’Escala Decideix”, al·legant que un debat com el que s'havia proposat no havia de constar en l'agenda d'activitats culturals de l'Escala on surten les activitats de les entitats. LEl consistori està format per 6 regidors del PSC, 3 de CiU, 2 IC i un d'ERC

30/01/2010 00:07 Política
La plataforma l’Escala Decideix va treballar de forma ràpida i efectiva per a poder coordinar l’acte central de campanya abans de la data límit per inscriure’l a l’agenda, donat que considera que és un mitjà de difusió molt efectiu entre els escalencs. Després de les gestions, es va aconseguir concretar una taula rodona – debat per al dia 19 de febrer de 2010, amb la participació de Montserrat Nebrera i Jordi Fàbregas, entre d’altres, abans del dimarts a última hora de la tarda. En aquesta taula rodona està previst debatre sobre la conveniència que Catalunya esdevingui un Estat al si de la Unió Europea i sobre el dret a decidir de la ciutadania.

Dimecres 27 al matí, tècnics de cultura de l’ajuntament es posaven en contacte amb la plataforma per informar-los que l’alcalde del municipi, Estanislau Puig, havia donat ordres de que no s’inclogués l’acte a l’agenda cultural, al·legant que un debat d'aquesta mena no havia de constar en l'agenda d'activitats culturals de l'Escala on surten les activitats de les entitats.

Uns dies abans els membres de la comissió de logística de l’Escala Decideix es van posar en contacte amb decidim.cat pel mateix tema, donat que ja se’ls havia insinuat la impossibilitat de fer publicitat de la campanya als mitjans locals, tot i estar disposats a pagar el cost d’una falca o anunci de televisió. Des de decidim.cat es va informar a la plataforma l’Escala Decideix que al no estar dins de la regulació de la LORG (Llei orgànica de règim electoral general) no es pot considerar que estiguem dins d'uns campanya electoral pròpiament dita, ja que la plataforma és una associació ciutadana que fa una consulta popular, i per tant, es pot publicitar qualsevol acte en qualsevol mitjà.

Després d’exposar aquests fets al consistori escalenc i de reenviar per escrit la resposta de decidim.cat al departament d’alcaldia el mateix dimecres 27 de gener, Estanislau Puig ha mantingut la seva negativa a incloure l’acte a l’agenda cultural del municipi., tot i haver comunicat l’acte dins el termini establert per ser editat dins l’agenda en paper.

El 14 de desembre de 2009 la plataforma l’Escala Decideix va presentar una moció de suport a les consultes populars municipals per a la independència al ple de l’ajuntament, i aquesta va ser aprovada sense cap vot en contra.
 
Font:9 Diari
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid