Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP i Maulets condemnen la visita dels Borbons a Figueres

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Figueres i l'organització independentista Maulets de Figueres han fet públic el seu rebuig amb la presència del prínceps espanyols a la ciutat. La visita està prevista pel proper 10 de desembre tot i que encara no ha estat confirmada públicament per la casa reial espanyola. "No volem veure aquesta gent parasitària fent ostentació de riquesa legalment robada quan la nostra comarca té uns índexs d'atur altíssims", manifesta l'organització juvenil, que exigeix saber quants diners roba la monarquia als ciutadans. Per la seva banda, la CUP La CUP demana a Comerç Figueres que es replantegi convidar als prínceps d'Astúries.
 
- Un grup de comerciants figuerencs també ha volgut mostrar el seu rebuig a la visita borbònica.
 
- Comunicat de la CUP i de Maulets.

02/12/2009 23:18 Política

 

Un grup de comerciants figuerencs també han volgut mostrar el seu desacord amb la visita borbònica en considerar que "la gran tasca que està portant a terme l'Associació Comerç Figueres ha fet que gaudim d'un respecte i prestigi que rep els elogis de moltes institucions i de tota la ciutadania" i que "en el moment actual de redefinició de la relació entre Catalunya i Espanya i les tensions que això suposa, el fet de convidar representants de la corona espanyola perquè presideixin el sopar de celebració de l'Associació Comerç Figueres genera més dubtes que il·lusió".

Els crítics creuen obertament que "al nostre país hi ha personalitats de rellevància que podrien presidir el sopar de l'Associació Comerç Figueres de manera que tothom s'hi sentís representat" i denuncien "que en el context de crisi econòmica que vivim cal buscar noves maneres de fer les coses i solucions imaginatives". per aquest motiu, exigeixen a la direcció de Comerç Figueres que expliqui "quin cost té la invitació als prínceps d'Astúries al sopar de La Nit del comerç".

 

Comunicat de la CUP

Davant de la notícia d'invitació que l'Associació Comerç Figueres ha fet arribar als prínceps d'Astúries perquè presideixin el sopar de celebració del seu desè aniversari, la Candidatura d'Unitat Popular a demanat a l'entitat figuerenca que faci marxa enrere en la seva decisió.

D'aquesta manera, la CUP dóna el seu total recolzament als membres de l'associació que s'hi han mostrat en contra per la manca de consens que provoca aquesta acció en la societat figuerenca i per l'aclament en el passat que representa la institució monàrquica, tot el contrari del que necessita el comerç de la ciutat per superar la crisi. Així mateix, la candidatura anima a la població a fer notar el seu rebuig a la monarquia. 

Comunicat de Maulets

L'assemblea de Maulets Figueres volem mostrar el nostre complet rebuig a la presència de la Monarquia Espanyola a la nostra vila programada el proper dia 10 de desembre. Per enèsima vegada no volem haver de veure la família que ostenta el càrrec de cap d'Estat de forma hereditària des que van ser elegits pel General Franco.
 
No volem veure aquesta gent parasitària fent ostentació de riquesa legalment robada quan la nostra comarca té uns índexs d'atur altíssims. No volem veure la nostra ciutat ocupada per un desplegament policial desproporcionat.
 
Des de Maulets no tolerem el règim monàrquic ni tota la injustícia social i nacional que comporta. Exigim transparència per saber quant se'ns roba per mantenir la casa Reial i encara més per pagar aquesta visita. Assenyalem a la gent organitzadora de la visita com a traïdors als valors de republicanisme, democràcia i catalanitat, a part, queda clar que no estimen aquest poble ni aquesta comarca pel simple fet queper fer un acte com aquest pots comptar amb un sense fi de gent reconeguda per la seva feina que ens poden representar.
 
Finalment, i suposant que els organitzadors tenen tan poca vergonya de tirarendavant la visita, convoquem les figuerenques i els figuerencs a manifestar un rebuig total a la Monarquia. No callarem davant la injustícia i l'opressió que patim.

Fora la Monarquia de Figueres.

Fora els borbons dels Països Catalans.

Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid