Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La COS fa una crida al poble treballador català a votar afirmativament

Posicionament de la COS davant de les consultes per l'autodeterminació
 
Davant la importància històrica de la convocatòria de consulta d'autodeterminació del passat 13 de setembre a la localitat maresmenca d'Arenys de Munt, i davant els més de 160 referèndums que se celebraran en altres tantes localitats d'arreu de la Comunitat Autònoma de Catalunya - CAC, el proper 13 de desembre (i més endavant), des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem públicament:

1- El nostre suport a les consultes, com a important fita democràtica per una part del nostre país.
2- Una crida al Poble Treballador Català, així com al conjunt de la classe treballadora de la CAC, a participar activament en l'organització de les consultes i votar-hi afirmativament.
3- Una crida al conjunt del Poble Treballador i de la classe treballadora d’arreu dels Països Catalans, per mostrar el seu suport a aquestes consultes.

Per altra banda, des de la COS entenem que, malgrat l'entusiasme creixent en cada vegada més persones arreu del país, aquest suport no pot ésser incondicional, i cal deixar ben clars un seguit de punts, que al nostre parer tenen una importància cabdal pel conjunt del Poble Treballador dels Països Catalans; a saber:

- Que encara que la independència cada vegada és més necessària i urgent pel conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans, només ens serà útil si la fem a favor nostre, i no per un país dividit i en mans de les respectives patronals regionalistes.
- Que fer apriorismes sobre suposades "reformes" i "revifaments" de la vida política, social i econòmica del país, només s’aconsegueixi la independencia, no deixa de ser un exercici de futurologia sense cap base d'anàlisi de la realitat que vivim i patim les persones treballadores, en un país dominat per l'especulació i la corrupció política.
- Que des de la COS, desitjant la independència, lluitant per ella cada dia, i éssent conscients que és l'única via per la nostra supervivència com a poble i com a classe, entenem que només ho aconseguirem plenament en el marc d’una Europa i una Mediterrània dels Pobles i dels i de les Treballadores lliures i solidaris, no en l’actual marc europeu del capital i la guerra.
- Que, a més, la supervivència del nostre model socioeconòmic (base cabdal del nostre tarannà i bagatge cultural), només es podrà portar a bon terme, des de la consideració del nostre marc nacional complert.
- Que des de la COS entenem que sense el país complert, no pot haver futur ni supervivència pel nostre poble i cultura. Sense una base econòmica forta cap país pot existir.
- Que, en eixe sentit, no només "l'espoli fiscal", sinó fonamentalment la política (primer francesa i espanyola després, seguint els designis de la Unió Europea), de desindustrialització total del nostre país i de precarització absoluta de les nostres condicions de vida, trencant els lligams socioeconòmics històrics entre els diversos sectors econòmics arreu de les comarques del nord, centre i sud dels Països Catalans, són les bases polítiques per la destrucció del nostre país.
- Que, en conseqüència, sense un Poble Treballador unit i organitzat arreu de les comarques del nostre país, no podrem assolir la plena llibertat que necessitem (tant els que són independentistes, com els que encara no ho són pas)


En aquest sentit, des de la COS entenem que els referèndums són un pas més en el camí envers el nostre alliberament, que si no és complert (com a persones, com a classe i com a poble), mai no podrà ser. Així, entenem que en paral•lel a aquests referèndums, de cap manera poden deixar-se de banda, ans al contrari, cal reforçar les dinàmiques per:
- Continuar el 14D amb l’extensió de les consultes populars a totes les comarques dels Països Catalans on sigui possible.
- Reforçar i extendre les experiències populars de denúncia pública de la corrupció imperant, l’especulació i dels salaris desorbitants de polítics i sindicalistes professionals.
- Reforçar i extendre les línies de treball unitari contra la crisi capitalista i per l'emancipació del Poble Treballador i del conjunt de la classe treballadora dels Països Catalans.
- Reforçar i extendre les estructures organitzatives socials i populars, casals, ateneus, assemblees unitàries, garantint així l'extensió d'espais alliberats i no depenents de cap institució, i començant a construir des de la base els espais necessaris als nostres barris, pobles, polígons, ajuntaments, instituts i comarques, pel Poder Popular dels Països Catalans.


*El Poble Treballador decideix... Pel treball, la terra i la llibertat!!
Visca la Terra i mori el mal govern!!*

Desembre de 2009 - Països Catalans.

Coordinadora Executiva Nacional de la Coordinadora Obrera Sindical - COS

09/12/2009 20:14 Política
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid