Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La flama d'Arenys de Munt s'escampa arreu del país

A la Festa de la Rosa, el president Montilla, cada cop més a prop del neolerrouxisme, ha menyspreat les consultes populars per la Independència, mentre ERC, un dels partits del seu govern, les intenta monopolitzar amb una finalitat electoralista. Cal remarcar que quan la CUP d'Arenys de Munt va presentar la proposta al ple municipal, el regidor d'ERC, que va votar a favor, va dir "nosaltres deixem la política nacional per a altres vies".  Els treballadors de Roca, la Seda i Nissan es van concentrar a l'entrada de l'acte.
Dia a dia, va augmentat el nombre de municipis que volen sumar-se a l'experiència de diumenge passat a Arenys de Munt. Al Vallès Oriental, entitats i partits polítics de la Garriga, Cardedeu, Sant Celoni i Sant Antoni de Vilamajor han fet les primeres passes per fer possible consultes populars sobre la independència.

21/09/2009 00:52 Política

 

A Cardedeu l’entitat cultural l’Esquellot va presentar aquest dijous a través del Grup Municipal de la CUP una moció per impulsar un referèndum popular. La moció demanarà al ple de dijous que ve que l’Ajuntament convoqui abans que s’acabi l’any aquesta consulta i li doni suport. La iniciativa es vol fer extensiva a la resta d’associacions, col·lectius i persones a títol privat. Per això, es proposa crear una comissió organitzadora.

A Sant Celoni la CUP, amb dos regidors, ha començat a treballar amb entitats del municipi per constituir una plataforma que organitzi la consulta i prepara una moció en aquest sentit que es presentaria en el ple de principis d’octubre.

A la Garriga una moció de suport a una consulta popular té assegurada a hores d’ara la majoria en una hipotètica votació a l’Ajuntament.

A Sant Antoni de Vilamajor  es vol crear una plataforma formada per 24 personalitats de l’àmbit polític i associatiu.

A la Vall del Ges i de la Plana d'Urgell, les comissions 11 de  Setembre impulsaran  plataformes que promoguin consultes populars per la Independèmcia als respectius pobles.

Osona és la comarca en la qual es volen impulsar més consultes d'aquest tipus, segons la plataforma independentista de la zona, Osona Decideix. Ha informat que com a mínim 20 municipis, entre els quals hi ha la capital comarcal, Vic, i la seva segona ciutat més poblada, Manlleu.

A Reus: La CUP insta a l'Ajuntament a organitzar una consulta per la independència

A Cerdanyola, La CUP reclama la celebració d'una consulta sobre l'autodeterminació

A LLeida, La CUP demana fer una consulta popular sobre l'autodeterminació

A Berga, el ple de l’ajuntament de Berga va aprovar ahir donar suport a l’organització d’una consulta sobre la independència a les entitats cíviques que l’organitzin

A Girona,  L'ajuntament podria aprovar el mes que ve la moció de la CUP per convocar una consulta

A Sant Cugat del Vallès, s'ha constituït la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, per promoure la consulta, amb el suport de la CUP

Altres municipis: Salt, Castell, Platja d'Aro, Santa Coloma de Farners,Figueres, la Jonquera, Llagostera, Blanes, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Verges, Torroella de Montgrí, Les Borges Blanques, Tarragona, L'Aldea, Montblanc, Almoster, Torredembarra, Riudecanyes i El Vendrell.

D'altra banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, va anunciar aquest dissabte que volen presentar mocions on tenen representació. Les poblacions afectades són Agullana, Xerta , Tagamanet, Caldes de Montbui, Alella, Santpedor i Seròs.  

A Barcelona, la nota de color la posa un grup independentista de Gràcia, l'Escamot Francesc Derch, que vol organitzar una consulta en aquest districte.

Dijous el ple del Prat de Llobregat -municipi governat des de 1979 pel PSUC i després ICV-EUiA- es va oposar a donar suport a una consulta. Ho va fer amb els vots d'ICV-EUiA, PSC i PP, l'abstenció de CiU i l'aval de l'únic regidor d'ERC. Les mocions també han estat rebutjades a Mataró, Esplugues de Llobregat, Igualada i Vilanova i la Geltrú.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid