Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PSOE tanca files a Cerdanyola i Ripollet contra les consultes democràtiques per la independència

Aquest dijous al vespre es van celebrar els plens municipals de sengles poblacions del Vallès Occ., en què de forma coordinada el PSC-PSOE va sumar-se a la posició del PP i als plantejaments del falangistes en la votació sobre unes mocions que felicitaven l'exercici democràtic de la consulta d'Arenys de Munt. Tant al ple de Ripollet com al de Cerdanyola les mocions van ser presentades pels regidors de CiU, a petició de diverses entitats locals que reclamen una consulta en aquestes poblacions. A Cerdanyola la moció de felicitació al poble d'Arenys i reclamant una consulta local va prosperar amb els vots de CiU i IC-V (partits governants) i el vot negatiu del PP i del PSC-PSOE. Una pauta que es va repetir a Ripollet, en què el grup Compromís per Ripollet-COP i CiU van votar-hi a favor, sense que prosperés la moció a causa del vot negatiu del PSOE i del PP, que s'hi van oposar en bloc i sense dissencions. La CUP de Cerdanyola ha emès una nota de premsa on destaca l'alineament del PSC amb les posicions del "PP i dels falangistes".

26/09/2009 19:36 Política

A Cerdanyola del Vallès, la moció presentada pel grup municipal de CiU per felicitar la població i l'Ajuntament d'Arenys de Munt per la seva demostració de democràcia que va suposar la consulta popular sobre la independència es va aprovar amb el suport de CiU i ICV, i els vots contraris dels regidors del PP i del PSC-PSOE, que van votar tots a la una de forma coordinada; la moció va poder prosperar davant l'absentisme de dues regidores dels grups que van votar en contra, el PSC-PSOE i el PP.

 A Ripollet, la moció presentada per CiU va comptar amb el suport dels cinc regidors de Compromís per Ripollet-COP, però no va prosperar a causa dels vots negatius tant del PSC-PSOE (que governa aquesta localitat) com del PP. Convé destacar que a aquesta població ERC i IC-V no compten amb representació institucional a l'ajuntament.

 

 

 

 

Nota de premsa de la CUP de Cerdanyola(25.9.09)                                                                           

Des de la CUP volem transmetre el nostre posicionament en relació a la votació de la moció que ahir felicitava la iniciativa de la consulta popular d’Arenys de Munt,  i que emplaçava a la població de Cerdanyola  a sumar-se a  les consultes sobre la independència de la Nació Catalana.

-          La moció presentada per CiU a petició de diversos col.lectius de Cerdanyola es congratulava del caràcter democràtic d’aquesta consulta d’Arenys de Munt i en destacava l’exemple de normalitat que va exercir aquesta població del Maresme durant la consulta. Una felicitació a la iniciativa dels independentistes aranyencs a la qual des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola també ens hi afegim.

 -          La moció també plantejava una propera consulta a Cerdanyola del Vallès, impulsada des del teixit popular i la societat civil. En aquest sentit, tal i com ja vam reclamar durant  la consulta simbòlica realitzada fa pocs dies per la CUP, esperem que el desenvolupament d’aquesta consulta sobre el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans es faci realitat ben aviat, impulsada des dels sectors de la nostra població que realment aposten pels drets i les llibertats nacionals.  Ara bé, posem sobre la taula la necessitat que aquesta consulta es realitzi des de plantejaments populars i unitaris, precisament des d’aquesta societat civil i teixit popular cerdanyolencs.  Que reculli la reivindicació del dret a decidir per a tota la Nació Catalana en un marc de democràcia per a tots els pobles i nacions del món.  Una consulta a Cerdanyola que cal que es plantegi des de postulats profundament democràtics i participatius, tot continuant l’exemple d’Arenys de Munt i altres poblacions que s’hi estan sumant. 

-          Els vots favorables que han fet possible que s’aprovés aquesta moció (vots d’IC-V i CiU) posen sobre la taula i reflecteixen els canvis en la conjuntura política i social, en la consciència de la població catalana, canvis que s’han plasmat en aquesta revolta democràtica de les consultes populars pel dret a decidir. En aquest sentit, trobem vergonyós que els regidors del PSC-PSOE hagin votat negativament en bloc contra aquesta moció, enquadrats en els postulats dels  falangistes que van intentar atemorir el poble d’Arenys de Munt durant el dia de la consulta. Aquests vots contra la democràcia, que cal atribuir a unes voluntats segrestades des de les altes  instàncies d’aquest partit, dibuixen una nova bretxa que pretén dividir la societat catalana. L’alineació del PSC-PSOE amb el PP i amb els falangistes no fa cap favor a la població catalana. Per aquest motiu convidem els regidors i militants d’aquest partit a desobeir les consignes antidemocràtiques dels seus dirigents. A què es sumin a la revolta democràtica pel dret a decidir.        

Cerdanyola del Vallès, 25 de setembre 2009

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid