Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El delegat d’Interior a Lleida minimitza les acusacions dels Mossos

L'Assemblea de Joves de Lleida (AJL) es va reunir ahir  amb el delegat d'Interior a les terres de Ponent per valorar l'agressió i detenció de la diada i la recent imputació a 6 joves més per solidaritzar-se amb el cas (acusats pels Mossos d’injuriar l’agent agressor). El senyor Pere Blasco va afirmar que seguirà sense posicionar-se públicament davant d’aquests. Malgrat que el delegat d’Interior va reconèixer que l'Assemblea de Joves pot tenir suficients motius com per sentir-se  perseguida, va afirmar que no hi ha aquesta voluntat política.

23/06/2009 09:50 Drets i Llibertats
D'aquesta manera va defensar que tant la investigació policial com l’agressió de la diada es tracten de fets puntuals, que no estan vinculats i que serà el poder judicial qui decidirà si els Mossos s'han extralimitat o no en l'exercici de les seves funcions.
 
L’Assemblea de Joves entén que ahir el senyor Pere Blasco va voler minimitzar un fets -descrivint-los com a puntuals- que són massa greus per minimitzar-los. Les acusacions dels Mossos signifiquen anys de presó tant per al jove agredit durant la Diada com pels joves acusats d’injúries en motiu de la campanya de denúncia feta. Així doncs, l'AJL el fan responsable polític de les greus acusacions que estan fent els Mossos contra el jove (falses acusacions que signifiquen de 2 a 6 anys de presó) i els 6 joves solidaris.

Alhora, entenem que amb aquestes paraules, el senyor Blasco es posa de banda de l’agent agressor i defensa els comandaments del cos que signen uns atestats i unes acusacions que menteixen, ja que acusen al jove de voler agredir la comitiva oficial i de donar cops de puny i puntades als agents. "Aquests fets, com demostren totes les imatges i els testimonis presents, no van passar mai. Defensant les mentides policials i encomanant-se a la decisió judicial, el senyor Blasco està mentint ell", puntualitza l'AJL

Aquesta Assemblea de Joves va lliurar-li el Balanç antirepressiu del darrer any, que comptabilitza 32 identificacions, 15 dies d’arrest domiciliari, 1 detenció i més de 1000 euros en multes contra el jovent independentista de la ciutat durant tan sols 12 mesos. L'informe, segons l'AJL visualitza que "els Mossos i la Paeria estan tenint una actitud totalment bel·ligerant cap a aquest jovent".
 
Amb aquesta reunió, l'Assemblea va iniciar una ronda de contactes amb polítics del territori per valorar amb ells la repressió i acusacions policials que estan rebent el col·lectiu i el jove detingut per la Diada.
 
La propera reunió serà amb la Regidoria de Joventut, de l'Ajuntament de Lleida i que ha estat fixada per dimecres de lapropera setmana.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 

El jutge cita a declarar el mosso que va agredir un jove de Lleida durant la Diada. Llibertat.cat

L'AJ de Lleida desvetlla la identitat del mosso agressor durant la protesta del Roser . Llibertat.cat

El jove de Lleida reconeix davant el jutge el mosso que el va agredir, amenaçar i detenir a la Diada Llibertat.cat

Citat a declarar el lleidetà detingut durant la Diada. Llibertat.cat

L'AJL interposa una denuncia el mosso pels incidents de la Diada a Lleida. Llibertat.cat

Posaran una denuncia contra el Mosso que va agredir un jove a Lleida durant la Diada. Llibertat.cat

Un militant de l'AJL detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada. Llibertat.cat 

La Paeria denega el permís per accedir al Roser per a realitzar una ofrena floral. Llibertat.cat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid