Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Identi'CAT", 8a trobada de la catalanitat a Baó, enguany el País Valencià

Demà i fins el diumenge 5 de juliol es desenvoluparan la majoria dels actes d'Identi'CAT, trobada de la catalanitat a Baó (Catalunya Nord) que enguany estan dedicats al País Valencià. La trobada està organitzada per l'associació Aire Nou de Baó i va néixer el 2002 amb la finalitat de reivindicar la catalanitat en tots els seus àmbits. (Programa)

25/06/2009 07:24 Cultura
L'edició d'enguany dedicada al País València ha estat possible per les relacions de germanor que manté des de fa anys Aire Nou de Baó amb l'associació "La Taranina" del poble d'Agost de la comarca de l'Alacantí. Alber Solé, president d'Aire Nou, remarca que el País Valencià i Catalunya Nord formen part de la mateixa nació, els Països Catalans. 
 
També assenyala que "cal saber que Catalunya Nord compta amb una gran quantitat de persones originàries o amb orígens del País Valencià, també a aquestes persones dediquem aquest Identi'Cat 2009".
 
A més a més, argumenta que "no podem oblidar que Identi'Cat és a més d'una festa, un acte de reivindicació de la nostre cultura, de la nostre llengua i de les nostres tradicions. Amb la gent del País Valencià, ens uneix la cultura del foc, i per tant reivindicarem una vegada més el dret que tenim a fer els nostres correfocs. Amb la gent del País Valencià, ens uneix la mateixa llengua, i per tant reivindicarem el dret al seu reconeixement i protecció oficials, i reivindicarem també el dret de poder rebre totes les televisions catalanes d'àmbit nacional".
 
I puntualitza que "no és estrany que tinguem la mateixa manera de viure les tradicions, sem el mateix país des de el nostre poble de Salses, fins al poble valencià de Guardamar del Segura. Descobrirem també coses que no se fan a Catalunya Nord com l'esport de la pilota valenciana, d'altres que tenen relació amb activitats que coneixeu aquí, ja que la Muixeranga per exemple, que és un antecedent dels castells, encara d'altres, com les Falles, de les que tothom ha sentit a parlar, a Bao tindrem també la nostra falla ! O com les espectaculars bandes de música. I no ens oblidarem tampoc de les tradicions culinàries pròpies del País Valencià".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid