Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Roda de premsa en suport a Iniciativa Internacionalista al Fossar de les Moreres

El Grup de Suport dels PPCC ha denunciat la criminalització que pateixen.

Un  grup de persones dels Països Catalans vinculades a la cultura, a l'educació, a la comunicació, a la defensa dels drets humans i sindicalistes han realitzat aquest matí una roda de premsa al Fossar de les Moreres de Barcelona i han presentat un manifest col.lectiu contra l'anul·lació de la candidatura Iniciativa Internacionalista. Segons ha informat L'Accent digital, una de les persones que hi han intervingut ha estat Josep Garganté,  número 3 a la llista prohibida i sindicalista català.

21/05/2009 22:03 Política

ÚLTIMA HORA-Llibertat.cat*Iniciativa Internacionalista serà present a les eleccions al Parlament Europeu, el Tribunal Constitucional l'autoriza moments abans d'iniciar-se la campanya electoral.

 Garganté ha exposat que  des de la candidatura estatal ara il.legalitzada "no ens amaguem que tenim simpaties amb l'esquerra abertzale, però això no signifca que siguem de l'esquerra abertzale; igual que tenim simpaties pel govern d'Hugo Chávez, però no això no vol dir que en formem part; igual que tenim simpaties per Enric Duran, però no significa que haguem fet el mateix que ell".


A la roda de premsa d'aquest matí, Jordi Casanova, com a representant del Grup de Suport dels Països Catalans a Iniciativa Internacionalista, ha denunciat la voluntat de criminalització de la candidatura. D'altra banda, el veterà advocat Josep Maria Loperena, que ha llegit el manifest, ha subratllat que és la primera vegada que s'amplia l'estat d'excepció que ja pateix Euskal Herria a tot l'Estat espanyol. Així com que no té cap confiança en el Tribunal Constitucional, que avui mateix ha de pronunciar-se sobre el recurs presentat per evitar l'anul·lació de la candidatura.

El llistat de suport d'aquest manifest està compostper persones com Arcadi Oliveres (econmisa); Isabel-Clara Simó (escriptora i periodista); catedràtics universitaris com Josep Maria Terricabras (Filosofia UdG) i Joan Subirats (Ciència Política UAB); Jordi Borja (geòrgraf-urbanista); advocats com Jaume Asens, Benet Salellas, Jordi Pujol o José Luis Condado; músics com Cesk Freixas o Xavi Sarrià (el cantant d'Obrint Pas); representants polítics com Uriel Bertran (diputat d'ERC), Agustí Cerdà (president d'ERPV) o Isidre Soler (portaveu de l'Entesa per Sabadell); Eva Fernández (presidenta de la FAVB); Roser Veciana (exregidora a l'Ajuntament de Barcelona). Una llista acompanyada de desenes d'entitats i organitzacions del país també hi donen suport.

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid