Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Processó paròdica i reivindicativa a Cerdanyola

Aquest vespre  un grup de persones ha realitzat una precessó reivindicativa (vídeo) a Cerdanyola del Vallès. La paròdia de les processons catòliques que es realitzen per Setmana Santa tenia com a objectiu reivindicar un espai social per a joves, després que fa poques setmanes va ser ocupat i desallotjat el mateix dia l'edifici anomenat l'Escorxador, que romania abandonat des feia anys a l'espera que l'ajuntament d'aquesta població del Vallès el destinés per a un ús social. La processó paròdica, composta per "natzarens", torxes i músics, ha recorregut els carrers centrals de la població vallesana amb un taud que representava la manca de diàleg i de voluntat del govern local envers aquesta reivindicació. En arribar davant de l'ajuntament (i de l'església que havia organitzat les processons catòliques) s'ha llegit un "Full parroquial" amb les reivindicacions dels convocants.

 

10/04/2009 22:12 Política

Convé recordar que després de diversos anys les promeses del govern local (CiU i IC-V) sobre el futur centre per a joves de l'Escorxador s'havien evaporat. Diverses veus havien apuntat a la idea que el destí d'aquest immoble públic havia de ser l'especulació urbanístia privada. Després de l'ocupació col.lectiva de fa poques setmanes, que només va durar un dia i que comptava amb el suport de diversos col.lectius populars de Cerdanyola, aquesta ha estat la primera resposta davant el desallotjament i del silenci del govern sobre les polítiques en matèria de joventut i centres socials.

Text que han distribuït els organitzadors de la processó paròdica

FULL PARROQUIAL -10 d'Abril de 2009 – Cerdanyola del Vallès

PRIMERA LECTURA

Estaven els joves reunits quan varen decidir buscar un espai 011 poder organitzar un centre social. El primer cop, entraren a una fantàstica casa on mostraren les necessitats de la creació d'aquests espais, però les f1ames dels impostors ha varen destruir. Posteriorment buscaren un nou espai, però un nou desallotjament va desmuntar aquest nou projecte. Seguidament buscaren una nova nau on poder treballar i reconstruir el projecte anterior. i funciona, encara que com als anteriors. va acabar sent desallotjat. Mentrestant. Un altre grup es reuní aleshores dins una masia, mostrant la importància de la convivència amb els espais naturals.

Avui, molts d'aquells joves s'han tornat a reunir i han volgut mostrar com el govern municipal té clausurats espais al poble per especular i així no deixar utilitzar-los a la resta de ciutadans. Fa tres setmanes decidiren entrar a mostrar un dels espais,  però els C06SOS municipals els van fer fora. Actualment. creuen tan important mantenir aquest espai tancat que han decidit situar un treballador de la seguretat per esperar una proxima entrada.

Ara, tornem a mostrar al carrer que això no s'ha acabat. A partir d'avui ens veuran al carrer i els recordarem que és necessari un espai per a fer un centre socia1 autogestionat, fora de les lleis controladores d'aquest municipi, fora dels seus teatres polítics. És necessari la creació d'un espai col.lectiu autogestionat on la gent que participa decideixi com ha de funcionar .

Paraula de l'assemblea.

SALMS

Ara, germanes i germans. passem al Salm. Respondrem a cadascuna de les frases amb "Un centre social, un espai alliberat"

- Benaurades aquelles que ofereixen el seu temps per crear projectes comuns i mostrar la viabilitat dels espais autogestionats.

- Benaurades aquelles que alliberen espais per als usos socials, perquè gràcies a ells continuem creant xarxa.

- Benaurades totes aquelles que han ocupat i, amb o sense èxit, han demostrat una nova manera d'actuar contra aquestes polítiques especuladores.

- Benaurades aquelles que decideixen utilitzant les assemblees, en ells està la decisió col· lectiva per a realitzar qualsevol projecte.

- Benaurades siguin aquelles que volen reunir-se per poder compartir coneixements, perquè en elles està el futur de la nostra cultura.

- Benaurades siguin aquelles que no tenen por a mostrar les seves idees i surten al carrer per explicar-les. En elles estan les veus del silenci social.

- Benaurades totes aquelles que denuncien les injustícies locals i actuen per solucionar-les. En elles està la llibertat d'expressió que tant ens volen eliminar.

OFRENES

I ara, beneïm aquestes torxes que il·luminaran el nostre camí cap a un nou centre. Ara, germanes i germans. Recolliu-les aquí beneïdes per acompanyar la processó i romaneu en silenci mentre la nostra santíssima imatge de la defunció dels centres socials s'aixeca.

COMIAT

Finalment, comencem aquesta processó. Que la il.lusió d'un nou centre socia1 ens acompanyi.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid