Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Núria Pòrtulas i dues persones més denuncien la polícia municipal de Girona per agressió

Segons van declarat ahir davant el jutgessa, mentre penjaven cartells convocant a una calçotada solidària el proper diumenge, varen ser envestits per un agent de la policia municipal, les agressions varen seguir fins a la seva detenció
Un jove imputat per agredir un policia local el dijous al vespre a Girona, Josep Oriol P. T., ha presentat aquest matí als jutjats una denúncia on acusa els agents d'agredir-lo durant la detenció. En el judici ràpid d'aquest matí també estaven citats a declarar Pablo M. F. i Núria Pòrtulas, imputats per un delicte de desobediència pel mateix cas. Segons ha explicat l'advocat dels joves, Benet Salellas, la metge forense ha explorat el noi i ha emès un informe on es recullen un seguit de lesions i contusions. El jutge ha obert diligències prèvies per determinar quin és l'origen de les lesions. 

21/03/2009 17:35 Política
Dijous passat, tres membres de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas, que estaven penjant cartells, van ser agredits, -fins i tot un cop emmanillats i dins del vehicle policial- i detinguts per la policia municipal de Girona.
 
Al vespre mateix van sortir en llibertat. Segons es desprèn del seu comunicat oficial, la policia municipal tenia la intenció que tots tres acabessin condemnats en un judici ràpid per atemptat a l'autoritat. Malgrat això de les declaracions dels agents es desprèn que dos dels membres -entre ells la Núria Pórtulas- només intentaven evitar la detenció de l'altre company.
 
L'advocat, Salellas va explicar que la declaració dels joves 'ha desinflat com un globus' l'atestat de la policia i que els agents que estaven aquest divendres citats a declarar 'no han pogut donar una explicació' sobre el quadre de lesions que presenta Josep Oriol P. T.
 
L'advocat també va explicar que en les mateixes dependències judicials una metge forense va revisar el noi i va 'objectivar' les lesions que presentava. Segons va detallar Salellas, l'informe mèdic recull una erosió de cinc centímetres en el cuir cabellut, tres centímetres d'erosió a l'ala nasal esquerra, una erosió de dos centímetres a la zona dels pòmuls, contusió labial, erosions en ambdós canells, dolor cervical, contusió amb hematoma a l'espatlla dreta i àrea erosiva de tres centímetres a la zona lumbar.
 
Amb les declaracions i els exàmens forenses, va quedar clar que, segons l'Assemblea de Suport que "els nostres companys -amb contusions i erosions evidents en diverses parts visibles del cos- van ser agredits per la policia". Per això, després de 5 hores de declaracions, la jutgessa va acabar instruint diligències prèvies també contra diversos policies municipals, que hauran d'anar a declarar la setmana vinent.
 
L'Assemblea de Suport vol denunciar l'assetjament a què tant els mossos d'esquadra com la policia municipal sotmeten la Núria Pórtulas i el seu entorn per intentar frenar l'àmplia campanya de solidaritat engegada ja fa dos anys. Darrerament -amb escàndols tant diversos com les càrregues contra els estudiants anti-Bolonya, l'ús d'armes prohibides com els kubotans o la criminalització de lluites com la de TMB- s'està mostrant més que mai que no es tracta d'un fet aïllat sinó que hi ha una repressió policial sistemàtica contra els moviments socials i la dissidència.
 
Així mateix, recorda, que dins de la campanya per l'absolució de la Núria en el judici que ha de tenir lloc el 13 de juliol a l'Audiencia Nacional de Madrid, hi ha convocada una calçotada reivindicativa aquest diumenge 22 de març, a les 12 del migida, a la Font de Can Nadal de Sarrià de Ter. 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid