Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Ser Joan Fuster" a "El documental" al Canal 33

Un recorregut cronològic per la biografia de l'escriptor i assagista valencià Joan Fuster
Aquest dimecres, "El documental" estrena "Ser Joan Fuster", al Canal 33, una producció de l'any 2007 del Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València amb el patrocini de la Càtedra Joan Fuster, dirigit per Llorenç Soler, que fa un recorregut cronològic per la biografia de Joan Fuster (Sueca, la Marina Baixa, País Valencià, 1922-1992), tot dividint-la en sis períodes marcats per fets assenyalats.

25/03/2009 19:58 Cultura
Alguns dels més cèlebres aforismes de Joan Fuster introdueixen els "capítols" de la seva vida. Seguim la trajectòria d'un dels intel·lectuals més importants que ha donat la cultura catalana al llarg del segle XX a partir de l'arxiu literari i fotogràfic de l'escriptor i de moltes altres fonts documentals, entre elles dues entrevistes televisives que ens mostren el compromís de l'assagista amb el país, el seu afany de comprensió i coneixement i el seu sentit de l'humor.

Tot escoltant les declaracions de més de trenta persones que el van conèixer, aquesta pel·lícula construeix un retrat intel·lectual i humà de Joan Fuster, autor d'un gran nombre de llibres, sobretot assagístics, i d'articles de premsa i impulsor de la modernització del País Valencià en uns temps molt difícils, des d'una perspectiva crítica i rigorosa.
 
 
Hi intervenen: Lluís Llach (cantautor), Pere Maria Orts (historiador i heraldista), Rafael Matoses (exalcalde de Sueca), Josep Lluís Bausset (professor i activista cultural), Francesc de P. Burguera (periodista i polític), Antoni Seva (filòleg), Júlia Blasco (professora de Filologia), Lola Badia (filòloga), Adolf Bertran (periodista i escriptor), Joaquim Maluquer (executiu i naturalista), Josep Fontana (historiador), Doro Balaguer (pintor, escriptor i polític), Josep Iborra (professor i escriptor), Vícent Pitarch (filòleg i sociolingüista), Josep Garcia Richart (funcionari), Max Cahner (editor i filòleg), Albert Manent (escriptor), Jordi Pujol (expresident de la Generalitat de Catalunya), Josep Maria Castellet (editor i crític literari), Eliseu Climent (editor), Manuel Alcaraz (professor de Dret Constitucional i exdiputat), Eulàlia Duran (historiadora), Raimon (cantautor), Jaume Lloret (metge), Ricard Pérez Casado (exalcalde de València), Manuel Boix (pintor), Antoni Domingo (mestre), Maria Ruiz (empleada domèstica), Enric Sòria (escriptor i periodista), Antoni Ferrando (filòleg), Ramon Lapiedra (rector Universitat de València).
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid