Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les respostes a l'expulsió d'estudiants de la UAB no es fa esperar

Un dia després de conèixer-se que 6 estudiants de la UAB seran expulsats d'aquesta universitat entre un i tres anys i que la resta d'estudiants expedientats seran reprovats han tingut lloc les primeres respostes estudiantils. Barcelona ha quedat colapsada aquest matí per diferents talls simultanis a diverses artèries de la ciutat, al que els Mossos d'Esquadra han reaccionat amb càrregues a la Diagonal. De la mateixa manera, el Comissionat d'Universitats i Recerca de la generalitat principatina ha estat ocupat al llarg de tota la tarda mentre que en diferents universitats dels Països Catalans s'ha protestat contra aquestes expulsions. Els universitaris lamenten la manca de voluntat de "diàleg" que demostren aquestes expulsions.
 
 

19/12/2008 01:12 Educació
El mateix matí de dimecres es van llençar ous de pintura  vermella contra el deganat de la Facultat de Lletres, responsable de les sancions als estudiants, fet que ha suposat l'enèsima queixa del rectorat de la UAB en el que qualifica com a "accions violentes". Cal ressaltar que l'equip de govern de la UAB, que ha exercit de jutge en aquesta qüestió tot i ser-ne part implicada, encara avui no ha aportat cap mena de prova sobre la implicació dels estudiants expedientats en els fets pels quals se'ls sanciona.
 
Avui dijous, la resposta a les dures i històriques sancions, centenars d'estudiants han bloquejat les principals vies d'accés a la ciutat de Barcelona, han tallat l'autopista AP-7 a Bellaterra, l'Avinguda de la Diagonal , el Túnel de la Rovira així com el centre de la ciutat a l'alçada de Plaça Universitat. A mitja tarda, han ocupat les oficines del comissionat d'universitats a Barcelona exigint una reunió amb la comissionada Blanca Palmada, que no ha atès els estudiants.
 
Tall de l'Avinguda de la Diagonal en protesta contra l'expulsió d'estudiants de la UABSegons informa el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), sota els lemes de "Cap expulsió sense resposta. Aturem Bolonya!" i "Si en toquen a un, ens toquen a tots!" centenars d'estudiants han bloquejat, a les 12 del migdia, les principals vies viàries de Barcelona: A l'alçada del Túnel de la Rovira, prop de 50 estudiants han tallat el trànsit durant 20 minuts; 150 estudiants han tallat el trànsit de la Gran Via de les Corts Catalanes a l'alçada de la plaça Universitat, durant poc més de 40 minuts, i posteriorment s'han desplaçat fins a les oficines del Comissionat d'Universitats i l'han ocupat fins a quarts de nou del vespre; més de 300 estudiants han tallat l'avinguda Diagonal, a l'alçada de la zona universitària, més de dues hores, fins que han estat desallotjats violentament per agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Simultàniament, 300 estudiants han tallat l'autopista AP-7 i la carretera B-30, davant de la UAB, com a mètode de protesta contra les sancions imposades a diversos estudiants que lluiten per la universitat pública i de qualitat.
 
 
 

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid