Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'AJ de Lleida desvetlla la identitat del mosso agressor durant la protesta del Roser

Segons han denunciat avui públicament l'Assemblea de Joves de Lleida (AJL), el nom del mosso que va agredir i amenaçar diversos independentistes durant una protesta contra la conversió del Roser en hotel de luxe a Lleida és el de "Juan de Díos", nom de l'agent de la fotografia. La localització del mosso agressor s'ha produït a través de la publicació d'una notícia al Diari Segre, que recull en la seva edició d’avui la seva foto, junt a un altre agent, d'una notícia referent a uns successos en què dos policies autonòmics van salvar suposadament la vida a un ciutadà.

 

 

23/12/2008 23:19 Política

El passat 11 de novembre el jove agredit durant la protesta al Roser, que va ser de caràcter pacífic, va exposar davant el jutge que el mosso d’esquadra que el va agredir el va amenaçar i detenir, i que a més a més d'haver rebut cops, espentes, pessics a les costelles, torsions de braç, intents d’ofec també va rebre amenaces per part del mosso.  El jove independentista també va recordar que el mateix mosso que el va agredir ja l’havia amenaçat l’11 de novembre de 2007 després de l’acció de protesta que l’AJL va fer a l’acte institucional de commemoració dels 300 anys de la caiguda de Lleida.

 

L’Assemblea de Joves reconeix al Mosso que el Diari Segre glorieja com a salvador “de la vida d’un jove apunyalat” com l’agressor del jove detingut durant la Diada i d’altres coaccions i fets violents

El Diari Segre recull en la seva edició d’avui , el testimoni dels Mossos d’Esquadra que, el passat dissabte, van trobar-se un jove apunyalat i van avisar els serveis sanitaris. L’article destaca repetidament que els agents van salvar la vida del jove i publica declaracions dels agents en que afirmen que "tenien la seva vida a les meves mans" i ho il•lustra amb la fotografia dels dos Mossos posant ferms davant la camera.

Davant el publireportatge a uns agents que, sense molts precedents i amb una celeritat inusitada, han volgut ser entrevistats pel rotatiu, els joves organitzats en l’Assemblea de Joves de la ciutat:

 - Hem reconegut a al Mosso que el Diari Segre identifica com a Juan de Dios com l’agressor, qui va amenaçar i qui va detenir a un jove que participava de la protesta pacífica durant les ofrenes de la Diada a l’edifici del Roser en que diferents persones protestaven de forma pacífica contra la conversió del Roser en hotel de luxe.

- Recordem que aquest agent ha estat denunciat per l’AJLL per aquests fets, interposant-li una denúncia pels delictes de coaccions i de detenció il•legal i per una falta de lesions.

- Recordem que aquest agent va ser el mateix que va amenaçar el mateix jove l’11 de novembre de 2007 després de l’acció de protesta que l’AJLL va fer a l’acte institucional de commemoració dels 300 anys de la caiguda de la ciutat. Després de detenir-lo la passada Diada, ho va tornar a fer dient-li “Ara veuràs, ara estàs amb nosaltres”.

- Informem que aquest agent ha denunciat al jove per agredir-lo i justificar una detenció il•legal i una actuació desmesurada dels Mossos contra les persones que protestaven al Roser i que alguns col•lectius de la ciutat van denunciar.

- Informem que en les pròximes setmanes aquest agent serà citat a declarar davant el jutge per respondre d’aquesta denúncia.

- Informem que aquest agent ja ha estat subjecte de denúncies per agressions i altres fets irregulars que properament farem públiques.

- Denunciem l'intent de rentat de cara d'un dels agents dels Mosos d'Esquadra (i del mateix cos) que, per la seva actuació viiolenta durant la Diada i pels seus antecendents no pot ser considerat un heroi ciutadà com expressa sense complexos el mencionat article.

Lleida, 23 de desembre de 2008

 

Per saber-ne més:

El jove de Lleida reconeix davant el jutge el mosso que el va agredir, amenaçar i detenir a la Diada Llibertat.cat

Citat a declarar el lleidetà detingut durant la Diada. Llibertat.cat

L'AJL interposa una denuncia el mosso pels incidents de la Diada a Lleida. Llibertat.cat

Posaran una denuncia contra el Mosso que va agredir un jove a Lleida durant la Diada. Llibertat.cat

Un militant de l'AJL detingut pels Mossos d'Esquadra durant els actes de commemoració de la Diada. Llibertat.cat 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid