Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Els últims moriscos de Benifairó de la Valldigna"

 L'ajuntament de Benifairó de La Valldigna ha editat el volum de l'historiador i escriptor Vicent Sanchis, que ha estat presentat aquesta tarda a la població.

La banda de música l'Entusiasta ha estrenat hui el nou auditori municipal, que el dilluns acollirà la presentació d'un segon llibre, "Históries del Paradís" de Xavi Sarrià, escriptor i cantant del grup més internacional de les nostres terres, Obrint Pas. [Actualitzat 23:59h]

27/12/2008 15:43 Cultura

La presentació del volum editat per l'ens, ha tingut lloc aquesta vesprada a les 18 hores a la Sala d'Expossicións, que a partir del proper dimarts acollirà una expossició sobre paissatges valldignencs, sota el títol "NATURA", amb fotografies de Jordi Ferrer i Toni Àlvarez i Ten, tots dos de Benifairó.

L'acte de hui presidit per l'Alcalde del Poble En Jesus Ferrando, ha comptat amb la participació de l'autor de l'obra Vicent Sanchis (Historiador i escriptor. Transcriptor corrector del servei de publicacions de les Corts Valencianes) i Francesc Torres (Doctor en Geografia i Historia de la universitat de València. Actualment Director de l’Arxiu del Regne de València).

Es tracta de l'edició del cens dels últims moriscos benifaironers que figuraven com a caps de families i els pobils, on es resenya el valor de llurs propietats, i que tot sembla que va ser encomanat per l'Abat de La Valldigna, dies abans de donar-se a coneixer el decret d'expulsió signat pel Rei.

L'autor resenyava que va arribar al document seguint l'investigació encetada durant l'el.laboració de la Monografia Històrica de Rafelguaraf, el seu poble, que llinda amb el terme benifaironer.

L'Ajuntament ha editat el llibre, amb motiu el proper any del 300 aniversari de l'expulsió dels moriscos al País Valencia, en el que ha estat el primer acte que rememora aquests esdeveniments i que al llarg del proper any invairan la programació cultural valenciana. El volum reprodueix el text original àrab i la seua traducció al Català.

 

 

L'auditori municipal, acollia hores després  el concert de la  que  ha estrenat el nou recinte cultural, i on els solistes, eren els benifaironers, Emilio Ferrando i Peris, catedràtic del Conservatori Superior de Música de València i Vicent Alberola Ferrando, clarinet solista de la Orquestra Simfònica de Madrid (OSM). L'acústica del recinte, la decoració del recinte i la qualitat músical de la banda i els solistes, han estat molt ben rebuts pel veïnat i la societat músical. 

Una programació cultural de luxe en la ja tradicional setmana cultural benifaironera, que aquest tindra com a convidats de luxe els membres d'OBRINT PAS, que clouràn la setmana amb un acústic acompanyant al seu company Xavi Sarrià el proper dilluns a partir de les 19 hores al nou Auditori Municipal i presentats per Juanjo Penek i Josep Villaroya, membres del projecte en xarxa Valldigna som i serem.

Ara fa un any Valldigna som i serem, engegava tres projectes que amb el patrocini d'aquest Ajuntament ompliren de cultura la cinquena edició del Festivern que es va celebrar a La Valldigna, tres projectes que continuen vius a la xarxa: Cinema de la Terra, Poesia de proximitat, La Ruta de l'aigua de La Valldigna, i que el passat juny culminaren amb la Trobada de Mitjans digitals en Català, convocada des de l'entitat en el seu segón aniversarí a la xarxa, on Llibertat.cat, va estar representada pel periodista i documentalista Carles Benítez.

Per saber-ne més:

Benifairó de la Valldigna - web de l'Ajuntament

Valldigna som i serem - projecte en xarxa

Imatges presentació del llibre de Vicent Sanchís - ValldignaDigital

Absències en l'inaguració de l'auditori benifaironer - La Cotorra de La Vall

Xavi Sarrià presenta "Històries del Paradís" a La Valldigna - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid