Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, novembre 2008

Aquest mes ha sigut un bon mes per a la música compromesa principalment per tres raons de pes. Primerament el hip hop d'El nota, del que ja s'havia pogut sentir dues maquetes que apuntaven maneres dins l'emergent escena del bombo i caixa dels Països Catalans, ha guanyat el concurs Sona 9. Que una proposta que carrega frontal-ment contra l'stablishment guanyi un concurs com el Sona 9, que ha anat agafant rellevància en cada edició, és molt significant. Fins i tot, des dels mitjans s'afirma que "el hip hop (en català) pren el vol".

30/11/2008 02:35 Harmonies de lluita

La segona gran dada és la tornada als escenaris del KOP d'en JuanRa prevista per principis de 2009. El grup originari de Celrà torna set anys després de la detenció del seu vocalista a Holanda, i tot indica que ho farà amb una formació totalment renovada que encara no s'ha desvelat.

La tercera bona notícia és el segon disc d'Aramateix encapçalat per l'incombustible Titot. Els 300 anys que tatxa el grup de Berga ens recorda els tres segles sota el jou espanyol i celebra la proximitat de la fi d'aquesta xacra amb la seva fórmula a base d'ska i rock aborigen. L'àlbum és farcit de col·laboracions -més de cent- on hi destaquen la Coral Giner el Micalet i l'assemblea de Maulets d'Osona, i s'hi homenatja a en Lluís Maria Xirinacs i a en Toni Roig d'Al-Mayurqa. Una segona entrega rodona.

D'altres perles han donat llum aquestes setmanes, com ha estat el cas del Techno Moreneta metal, la proposta dels Bogarde, guanyadors del darrer DO Tarragona. La trencadora referència d'aquests penedesencs és una perversa aliança entre metall i electrònica que destil·la humor i mala baba a dosis iguals, a més es pot descarregar lliurement des de la seva pàgina.
Un altre punt ha estat Bastardo, la maqueta que han tret els Zensurats just ara que s'han tancat a enregistrar el seu primer disc. Els d'Alzira tenen una proposta certament bastarda que es fonamenta en unes influències d'aquells grups anglesos que feien punk Oi! el setanta-set, i d'unes lletres a vessar d'actitud bel·ligerant.

El darrer apunt el deixem per els Agraviats, que fan saber que s'han tancat a enregistrar el seu proper disc després d'un canvi de formació que condicionarà d'una manera o altra el nou treball.

I si teniu un moment, ja podeu votar la millor música que s'ha fet i es fa aquest 2008 als Premis Enderrock 2009.


--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat

- Harmonies de lluita, octubre 2008 

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 

- Harmonies de lluita, juliol 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid