Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Emotiu i multitudinari homenatge a Jordi Martínez de Foix i Llorenç

Dissabte passat, unes dues-centes persones van assistir a l'homenatge a Jordi Martínez de Fox en commemoració del 30è aniversari de la seva mort. L'acte es va fer a la Plaça del Comerç del barri barceloní de Sant Andreu i estava organitzat per L'Assemblea d'Endavant Sant Andreu-Nou Barris. L'homenatge es va iniciar amb  el pas d'una batucada sorpresa. A continuació la Colla Bastonera de Gràcia “Cop a Cop” va oferir sis balls dedicats a en Jordi i la família, que seia de tal manera que semblava que presidissin l'acte.

22/10/2008 10:34 Política
Acte seguit va prendre la paraula na Josi, la mare d'en Jordi. Visiblement emocionada, va recordar la figura d'en Jordi, i va aprofitar per mostrar a tothom el bust de bronze que un amic els ha fet recentment. El bust del seu fill descansava damunt una estelada de triangle blau, que la família va voler portar en motiu del centenari d'aquesta ensenya. Paraules plenes de tristor i dignitat, de ràbia i fermesa, de dolor i d'esperança, van recordar en Jordi i el seu tràgic final. “Visca Catalunya lliure, visca la terra” eren les seves darreres paraules, que aconseguien arrancar aplaudiments de tota la gent assistent.

El següent torn va ser el de l'Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu “La Trinxera” (CAJEI), qui va recordar la necessitat del jovent de prendre part en la lluita, com ho va fer el mateix Jordi, i com ho pregonava també el Che Guevara, tots dos fins a les últimes conseqüències. Seguidament, David Caño, militant d'Endavant i guanyador del premi Amadeu Oller de poesia 2007 pel seu llibre Barcelona va recitar dos poemes que va escriure expressament per a l'ocasió, “El fred dels anys”. L'acompanyava un acordió que posava el punt d'excel·lència en un moment dels més emotius, forts i carregats de sentiment. Concloïa amb la lectura del poema “Llaor”, de Joan Brossa. En acabar, na Josi es va aixecar emocionada per abraçar-lo fortament.

A continuació es va fer lectura de la carta que na Lola, presa política catalana, militant d'ETA i ex-companya de militància d'en Jordi va escriure a petició de l'organització de l'acte. La breu carta acabava amb un crit clar “honor a Jordi Martínez de Foix i els caiguts en combat”.

Finalment, va tenir lloc el parlament de l'assemblea organitzadora de l'acte, Endavant Sant Andreu-Nou Barris, qui traslladava a avui la necessitat de lluitar com ahir, com ho va fer en Jordi, ja que tant l'objectiu com els mitjans segueixen sent els mateixos, igual que els que manen, als que cal sumar els “traïdors de la transició”. Un cop acabada la lectura, la música va posar la gent dempeus per entonar La Internacional i els Segadors.

Un cop desconvocat l'acte es podia veure molta gent visiblement emocionada pel gran homenatge retut a l'andreuenc Jordi Martínez de Foix, un acte que, malgrat l'amenaça de pluja, no va baixar mai de les 100 persones assistents. I que malgrat la presència de fotoperiodistes dels diaris Avui i El Punt, aquestes no n'han dit cap paraula.
 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid