Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de dues mil persones desafien la pluja i la presència policial per exigir la llibertat de Franki

  
"Ni la intensa pluja caiguda ni la forta presència policial, més evident a la plaça Sant Jaume, han desanimat als qui han volgut mostrar la seua solidaritat al Franki. Al final del acte polític que ha demanat la immediata llibertat del Francesc s'han pogut llegir unes paraules d'ànim del mateix Franki des de la presó i s'ha extés una bandera espanyola al terra per posteriorment cobrir-la de fem". Amb aquestes paraules extretes del comunicat de valoració de la manifestació  Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) es visualitza el que ha estat la marxa d'aquesta tarda pels carrers de Barcelona. Veure el seguiment d'Alerta Solidària. Concentració a Palma 
 
 

10/05/2008 22:02 Política

manibar2 Comença la manifestació: A hores d'ara ja ha començat la manifestació a Barcelona demanant la llibertat del Franki. Malgrat la pluja ja són més de 2300 persones les que s'han aplegat per demanar el seu alliberament inmediat. 

La pluja no impedeix la mani per la llibertat del Franki !: Entre 2.500 i 3.000 persones criden encara pels carrers de Barcelona demanant la llibertat del jove terrassenc malgrat la pluja que  encara cau a la ciutat. A hores d'ara no s'ha registrat cap incidència. 

La mani pel Franki arriba a la plaça Sant Jaume:   A hores d'ara la gent hi està entrant malgrat la forta presència policial que ha pres totalment la plaça. Si no ho impedeixen les forces de seguretat es celebrarà l'acte polític que clourà la manifestació.

Més de dues mil persones desafien la pluja i la presència policial per exigir la llibertat de Franki
Més de dues mil persones desafien la pluja i la presència policial per exigir la llibertat de Franki
Més de dues mil persones desafien la pluja i la presència policial per exigir la llibertat de Franki Més de dues mil persones desafien la pluja i la presència policial per exigir la llibertat de Franki

Fotografies: David Datzira

Més fotografies: Jordi Salvia 

 

Concentració a Palma A Palma, la concentració han tengut lloc a la Plaça de Cort a les 18 hores. Allà s'han concentrat una setantena de persones que han cridat per la llibertat d'en Franki de Terrassa i demanant la retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament. Després de mitja hora, s'ha llegit el manifest i s'ha desconvocat la concentració.

 

 

Crònica de les darreres mobilitzacions

8.05.08

Gandia: Actes en solidaritat 13 i Franki -Gandia: xerrada-roda de premsa emmarcada dins la campanya “ Absolució 13 de Gandia
Organitzada per Alerta Solidària, les 13 detingudes, el SEPC (EPSG) i l’Assemblea de Maulets de La Safor. També es va exigir la llibertat de Franki. (Fotografies)

L’acte consistia en una despenjada de pancarta, una cercavila per la Universitat i una roda de premsa. Els dos primers actes es veieren suspesos degut a les condicions meteorològiques.

Gandia: Actes en solidaritat 13 i Franki A les 12:30 tenia lloc la xerrada per part d’un militant del SEPC que va explicar la censura i la il.legalització que pateix el SEPC així com el que va suposar les 13 detencions dins de la universitat. En segon lloc va parlar  un militant de Maulets, i també imputat en aquet cas, que va recordr els fets d’aquell 29 de juliol de 2005 i en quin moment es troba el procès judicial.

Des de l’Assemblea de Maulets de La Safor es va denunciar la censura que es pateix sobre aquest tema per part dels mitjans de comunicació de la comarca i l’ajuntament de Gandia. Totes les accions dutes a terme han sigut silenciades per part de la premsa amb ordres directes per part de l’ajuntament. "No interessa que desprès de 3 anys aquestos fets siguen presents al carrer". L’exemple més ha estat la cobertura d'aquest acte, ja que cap mitjà de comunicació va aparèixer a la roda de premsa convocada per les 3 organitzacions. Per això Maulets va fer una crida a participar a totes les activitats que es duguen a terme per demanar l’absolució de les 13 detingudes de Gandia.

- Marxa de vehicles fins a Brians 2
La marxa va tenir dos punts de sortida: Barcelona i Terrassa. Les dues columnes es van trobar a Martorell, on també s’hi van afegir cotxes provinents d’altres poblacions com Capellades, Vilafranca de Penedès... Des de Martorell, uns seixanta vehicles van enfilar cap a la presó acompanyats d'un helicòpter dels Mossos. A la carretera cap a la presó es van trobar amb un fort cordó policial del Mossos d’Esquadra format per una trentena de furgons que van blocar el pas als vehicles. Al voltant de 150 persones van baixar dels seus cotxes i es van dirigir al cordó policial, que va amenaçar amb carregar si es seguia avançant en aquella direcció. La marxa solidària va girar cua i es va dirigir a un descampat des d’on va poder arribar a la reixa que envolta la presó de Can Brians 2. Des d’allà es cridar per a demanar la llibertat d’en Franki i mostrar el desig de que torni a casa properament.

Un centenar de persones a Molins de Rei - Un centenar persones es concentren a Molins de Rei per la llibertat d’en Franki
Es va realitzar una concentració davant de l’ajuntament de Molins de Rei per demanar la llibertat d’en Franki, a la qual van assistir-hi 100 persones. L’acte estava convocat per diferents col·lectius de la vila com Ka la Banya, CSO l’Eskondite, CUP, Endavant i l’Ateneu Mulei i per diferents persones a títol individual, que entre tots i totes formen part de la plataforma del Baix Llobregat per la llibertat d’en Franki. 

Un centenar de persones a Molins de Rei Durant mitja hora els i les assistents van estar concentrats a la plaça de la vila i després de manera espontània es va realitzar una manifestació pel centre vila. Al seu pas pel Passeig del Terraplè unes persones van cremar una bandera espanyola en solidaritat amb en Franki. El parlament de l’acte va anar a càrrec del regidor de la CUP Àlex Maymó, en el qual es va criticar les constants irregularitats que s’han donat en aquest cas i es va posar de manifest la persecució política que existeix contra els moviments socials. També es va fer una crida a participar en totes les mobilitzacions per aconseguir la llibertat absoluta d’en Franki

9.05.07

concentració a Valls Valls 
Una trentena llarga de persones es van concentrar davant dels Jutjats de Valls demanant la llibertat del jove terrassenc Francesc Argemí, més conegut com a Franki. Els concentrats, convocats per l’Assemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) van exigir la immediata posada en llibertat.

Durant la concentració, que va tallar un dels dos carrils del carrer de davant el jutjat, es van cridar consignes com: “Llibertat Franki de Terrassa”, “Li diuen democràcia i no ho és, Franki al carrer” i “Fora la bandera espanyola”. Una portaveu de l’AJV va llegir un manifest denunciant les irregularitats judicials del cas i assenyalant l’Estat espanyol “com un estat no democràtic que empresona a els joves per les seves idees”.

La normalitat de l’acte es va trencar quan la Guàrdia Civil va identificar el fotograf que cobria l’acte i aquest, demanant el perquè de l’identificació i el número de placa dels agents, va rebre per contesta “No te entiendo, aquí se habla en español!”. Davant de l’actuació il·legal dels agents, tant pel fet de no voler mostrar el número de placa i també per vexar a un ciutadà per expressar-se en català, diverses persones van mostrar la seva indignació i una va ser requerida també a identificar-se pels agents. Davant de la resposta dels concentrats , els agents de la Guardia Civil es van retirar i la concentració va donar-se per finalitzada uns minuts desprès. L’AJV-CAJEI va aprofitar per recriminar l’actitud de la Guardia Civil, que va qualificar com a  “forces d’ocupació” i van assegurar que fets com aquests no són extraordinaris, sinó que són habituals a Valls. Alhora, van anunciar que no cessaran en la seva lluita fins que en Franki no sigui i absolt i surti de la presó.

Unes 70 persones es concentren a Sabadell Sabadell 
Una setantena de persones es van concentrar aquest vespre davant de l'Ajuntament per protestar contra l'entrada a presó de Francesc Argemí, 'Franki', veí de Terrassa, i demanar la seva llibertat. 'Franki'. 

Els manifestants, sota una intensa pluja, han cridat consignes en favor de 'Franki', com ara "Franki de Terrassa, et volem a casa" i van reclamar que sigui posat en llibertat de forma immediata. A més, els manifestants han cremat una bandera espanyola gran i diverses de petites, i han recorregut alguns carrers de Centre.

Unes 70 persones es concentren a Sabadell A un dels discursos que s'han fet a la plaça Doctor Robert, sota una carpa muntada per l'ocasió, s'ha culpat a les administracions de l'empresonament de Francesc Argemí, i també s'ha volgut també recordar el cas de la crema de fotos del rei Joan Carles. La portaveu de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa ha explicat a RS94.6 que l'acte central al Vallès s'ha fet a Sabadell perquè a Terrassa ja s'han fet diferents iniciatives en aquest sentit.

Gairebé una trentena d'entitats de la comarca havien convocat una concentració ahir a les 7 de la tarda davant l'ajuntament per tal de demanar la llibertat del noi de Terrassa empresonat per injúria a la bandera. Les entitats convocants denuncien que es tracta d'un 'nou cas de persecució política contra les persones que participen de moviments revolucionaris i transformadors' i insten als partits polítics a posicionar-se davant del cas.

El Moviment Popular de Sabadell ha emès un comunicat on rebutja 'aquest empresonament irregular i injust' i demana la 'immediata posada en llibertat sense càrrecs d'en Franki'. 

Sant Pere de Ribes Ribes:Es van concentrar unes 40 persones cap a les 7 del vespre per protestar pel seu empresonament i per exigir la seva llibertat inmediata. Properament UM9,candidatura municipalista de Ribes,actualment com a segona força política a la vila, presentarà la moció per exigir pel seu alliberament inmediat. Coordinadora Antirepressiva del Garraf amb solidaritat amb en Franki.

 

 

Vilanova i la Geltrú Vilanova i la Geltrú: A les 20:00 del vespre, hi havia una altre concentració de solidaritat amb en Franki a la plaça de la Vila. Més de 50 persones es van concentrar, tot i la forta pluja que queia aquell divendres. Ni la pluja ni el mal temps no van fer que la gent s'acostés fins la plaça de l'Ajuntament per assistir a la mobilització de suport al jove egarenc de 27 anys empresonat. Durant la concentració es van cridar consignes de suport a en Franki, crits contra el seu empresonament i per la seva llibertat inmediata. Tot i la presència de dues patrulles dels mossos d'esquadra no es va produïr cap identifiació . Coordinadora Antirepressiva del Garraf amb solidaritat amb en Franki.

Ripoll Ripoll:
Pancarta desplegada al concert de Betagarri de la Festa Major 2008 de Ripoll. Des del Ripollès: “Llibertat Franki!


 

 

 

Per saber-ne més

Alerta Solidària

Kaos en la red

Solidaritat Franqui 

La CUP de Terrassa presenta una moció exigint la llibertat de Franki. Llibertat.cat

Les mobilitzacions i posicionaments a favor del Franki no s’aturen. Llibertat.cat

El Franki guanya la batalla i irromp entre la censura mediàtica, Llibertat.cat

Centenars de persones es concentren a Barcelona i València en solidaridarit amb Franki Llibertat.cat

La concentració de Barcelona en solidaridaritat amb Franki es farà davant de la Sagrada Família Llibertat.cat

1er de maig de suport al pres polític Franki. Llibertat.cat

El Col·lectiu d'encausades i encausats per la crema de fotos reials es solidaritzen amb Franki. Llibertat.cat

Els Mossos antiavalots colpegen les persones que protestaven contra l'empresonament del Franki

Llibertat.cat

Mobilitzacions i solidaritat amb el Franki a Terrassa, Tarragona, Lleida, Vilafranca...Llibertat.cat 

El Franki ha estat traslladat a la presó de Brians. Llibertat.cat 

 

 

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid