Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos antiavalots colpegen les persones que protestaven contra l'empresonament del Franki

 Desenes de persones han tallat el trànsit als carrer Aragó amb Girona de Barcelona, davant la seu d'Institucions Penitenciàries de la Generalitat, des de les 18.30 hores fins minuts després, en protesta per l'empresonament del terrassenc Franki. El fort desplegament de policies antiavalots ha atacat els concentrats amb violència, emprant la força física de manera no reglamentària. Segons els testimonis i ferits, els agents han donat cops de puny i puntades als manifestants. Com a mínim un ferit ha estat traslladat a un centre hospitalari amb ferides greus a un ull, causat per un cop de puny. (concentracions a l'UABMataró,Girona i La Garriga)

30/04/2008 16:54 Política
Testimonis presencials de l'agressió i de l'atac anti-reglamentari (extret d'Indymedia)
Segons algunes informacions, dos redactors de Liberinfo han pogut comprovar com els Mossos d'Esquadra deixaven de banda el recentment aprovat reglament intern 04/2008 del Departament d'Interior sobre armes reglamentàries, per emprendre-la a cops de puny i puntades de peu contra la seixantena de persones que demanaven la llibertat de Francesc Argemí, Franki.
La mobilització, la quarta en el decurs d'aquesta setmana, s'ha iniciat pacíficament passades les 18.30 hores amb un tall de trànsit al carrer Girona, davant la seu de la DG d'Institucions Penitenciàries de la Generalitat.
Quan els manifestants han tallat posteriorment el carrer Aragó dirigint-se cap al Passeig de Gràcia, una cinquantena de Mossos d'Esquadra els han envoltat i 'encapsul•lat' per dirigir-los cap a la vorera.
Un cop allà, els manifestants que aguntaven la pancarta (i que ja estaven a la vorera) han començat a ser agredits a cops de puny i puntades de peu. Posteriorment, la concentració ha proseguit per la vorera fins al Passeig de Gràcia on ha quedat desconvocada. Malgrat durant més de 5 minuts, els Mossos han impedit la sortida dels manifestants.
Ferits

En el moment de les agressiosn gratuïtes, els redactors de Liberinfo han pogut presenciar una desena de cops de punys dirigits a la cara i al pit. Cap dels agents, la majoria amb el rostre cobert i sense el número de placa visible, s'ha identificat quan diversos testimonis i agredits els ho han requerit.
Un d'ells, el més greu per la informació que disposem en aquests moments, s'ha adreçat a un ambulatori de la zona, on ha estat derivat immediatament a les urgències d'un centre hospitalari, En aquests moments està sent atès.

El passat 11 de març va entrar en vigor la nova instrucció 04/2008 sobre armes reglamentàries. Els Mossos avui han optat directament pel cop de puny. En paraules d'un manifestant, Francesc Camps: "semblaven més la 'guarda de korps' d'una formació ultradretana que no pas una policia que perimetra un tall de trànsit".

franqui043 Concentració a Mataró
A les 20h, unes seixanta persones, vigilades de prop per un ampli dispositiu de policies locals i Mossos d'Esquadra, s'han concentrat  davant de l'Ajuntament de Mataró per exigir la llibertat de Francesc Argemí, "Franki". Els Mossos han identificat un militant de Maulets i s'han cridat les següents consignes: "Llibertat Franki de Terrassa", "Et volem a casa", "Franki llibertat, Saura a la presó", segons el bloc de Juli Cuéllar

 Aquest vespre també hi han hagut concentracions a Girona i La Garriga

7321_0_img_8580 Estudiants de la UAB tallen l’AP-7 en suport al Franki
Al matí, un centenar d’estudiants s’han concentrat aquest migdia a la plaça cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per a demanar la llibertat d’en Franki, seguint la convocatòria de l'Assemblea de Suport al Franki de la UAB. La concentració ha desfilat pacíficament pel campus en direcció a l’autopista. Un cop allà, s’ha tallat simbòlicament el trànsitdurant uns 20 minuts tot i la presència de nombrosos efectius dels Mossos d’Esquadra. 

56347_img_8488 Al final, quan els estudiants es retiraven sense haver causat cap desperfecte, quatre dotacions d’antiavalots han aparegut preparats percarregar. En aquell moment hi ha hagut tensió, però evitant provocacions s’ha continuat el recorregut acabant a la plaça cívica on s’ha llegit un manifest demanant l’amnistia al company pres.

 

 

Més comunicats

Solidaritat amb Francesc Argemí, Franki Moviment de Defensa de la Terra (MDT)

Comunicat davant l'empresonament d'en Francesc Argemí. Endavant 

Llibertat pel Franki! Prou empresonaments políticc!. Maulets 

Per saber-ne més:

Mobilitzacions i solidaritat amb el Franki a Terrassa, Tarragona, Lleida, Vilafranca...Llibertat.cat 

El Franki ha estat traslladat a la presó de Brians. Llibertat.cat 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid