Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tres joves denuncien dos Mossos d’Esquadra per maltractaments a Sabadell

Una noia i dos nois han denunciat que dos agents dels Mossos d’Esquadra els van maltractar i insultar la matinada de dissabte després d’haver-los perseguit amb un cotxe de paisà, sense identificar-se com a policies. Dos dels joves han hagut de rebre atenció mèdica a causa de les fortes contusions i procediran a posar la denúncia aquesta mateixa tarda, ja que els Jutjats de Sabadell no els van deixar tramitar-la ahir perquè no tenien advocat, segons indica Informació Sabadell

11/03/2008 11:52 Política
Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte a Sant Quirze del Vallès, quan els tres joves de 17, 19 i 21 anys anaven en cotxe a una festa d’aquesta localitat. Un cotxe els va començar a fer llums, va accelerar i xocar repetidament contra el seu vehicle “vam pensar que es tractava d’un ionqui, no que era policia”, explica Betania E.B. La versió dels denunciants és que en veure que els volia treure de la carretera es van espantar i també van accelerar. El cotxe que els perseguia, que no portava cap identificació, va sortir-se de la carretera i un dels passatgers va patir ferides lleus.
 
Betania E.B. explica que tot seguit els va començar a perseguir un altre cotxe que els va fer parar i tirar-se al terra. En breus moments va arribar el primer vehicle i “el policia se’ns va llançar a sobre i ens comença a fer puntades de peu i insultar dient-nos immigrants de merda i a mi que era una puta”. El mateix policia va treure la pistola i els va apuntar al cap, amenaçant d’acusar-los de tinència d’estupefaents, “semblava una pel•lícula” ha reflexionat Betania.

El pare de la jove comenta que el mateix cap dels Mossos d’Esquadra els ha animat a denunciar i que els va insinuar que no era la primera vegada que rebien queixes d’abús de poder per part d’aquests dos agents. “Semblen fets succeïts a Paraguai durant la dictadura”, s’exclama el pare de Betania. De moment la família s’ha posat en contacte amb el Síndic de Greuges i amb SOS Racisme per tramitar la denúncia per diverses vies, també estan mirant de denunciar a través del Departament d’Interior.

Segons Betania E.B. ahir van anar a recollir el vehicle al dipòsit de la policia municipal i el van trobar completament destrossat “van posar un tornavís al contacte perquè no el poguéssim fer servir i van arrencar l’equip de música”. Els agents han presentat càrrecs contra els dos majors d’edat per resistència a l’autoritat i per delicte contra la salut pública.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid