Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jutgen un jove menorquí i la seva mare per parlar en català

Demà, a les 10.15h, als jutjats de Maó, jutjaran un jove menorquí, Eduard Coll, i a la seva mare. Se'ls acusa de "desobediència a l'autoritat" per haver parlat en català a la comissaria de la Policia Nacional espanyola de Maó. Està previst, que sobre les 10h s'organitzi una concentració davant el Jutjat d'Instrucció n. 3 de Maó, sota el lema "Xerrar la nostra llengua no és delicte". Aquí podeu llegir els fets relatats pel mateix jove. La citació i la denúncia

27/02/2008 06:20 Llengua
Eduard, juntament amb quatre joves més de Ferreries, va ser identificat en un control de la policia a l'Esplanada de Maó un dissabte matí. Tot estava en regla... però als vuit policies que el van aturar no els va agradar més que el jove exercís el seu dret a expressar-se en la llengua d'aquesta terra. En demanar als policies que s'identificassin, aquests s'hi van negar i li van dir que ja es veurien a Comissaria.

Al cap de dos dies Eduard va anar a la Comissaria amb sa mare a demanar les identificacions dels policies. La policia que actuava com a administrativa els va cridar: "A mi te me diriges en español!", i els va amenaçar amb posar-los una "multa administrativa" si no ho feien. Van sortir més policies, amb actitud prepotent i intentant intimidar Eduard. Volien obligar-lo a rallar en castellà. Però Eduard no es va doblegar.
 
Als dos dies va arribar la sorpresa: Eduard i sa mare rebien una citació judicial per dia 28 de febrer, sota l'acusació de desobediencia a l'autoritat.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid