Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una acció mediàtica inventa la parada de metro de Can Vies

20.02.07 Aquest matí s'ha realitzat una acció mediàtica de denúncia de l'especulació urbanística al barri de Sants: Els usuaris del metro han pogut comprovar amb sorpresa i curiositat el canvi de denominació de la parada de Mercat Nou, que ara s'ha batejat CSA Can Vies, el nom del centre social okupat de Sants situat a una antiga edificació de la Renfe. 

21/02/2007 00:53 Política

L'objectiu de l'acció ha estat  donar a conèixer les intencions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), empresa propietat de l’Ajuntament de Barcelona, que pretén expulsar els habitants de l’històric centre social del barri de Sants per especular amb els terrenys propers a les noves vies de l’AVE al seu pas pel barri barceloní.

A primera hora del matí diversos grups de persones solidàries amb el centre social han volgut fer més visible la protesta contra la demanda amb què TMB pretén fer desaparèixer el CSA Can Vies, que resta ocupada des del maig de 1997.

Els diferents vagons i estacions de la línia 1 del metro han estat substituïts simbòlicament amb pegatines: la parada de Mercat Nou estrenava una nova denominació, la de CSA Can Vies. Els activistes solidaris també han repartit octavetes informatives de l’acció en algunes andanes de la línia vermella del metro de Barcelona. Aquesta acció simbòlica té com objectiu fer més visible la lluita que l’assemblea de Can Vies està duent a terme en defensa del centre social okupat de Sants, quan es compleixen 9 mesos des que TMB va interposar una demanda per desallotjar Can Vies.Solidaris amb Can Vies al metro

 

Paròdia de la inaguració de la parada

Unes hores després d'aquesta acció mediàtica una comitiva formada per improvisats treballadors de TMB i una paròdica regidora antisistema, situats a les andanes del metro barceloní, han representat l'estrena de la nova estació CSA Can Vies, en substitució de la de Mercat Nou. Segons ha explicat la presentadora d'aquesta escena paròdica Can Vies és un edifici històric que des de 1997 funciona com a centre social al barri de Sants, i que durant aquest temps s'ha convertit en referent pel teixit associatiu del barri. Després de la presentació, un portantveu del centre social ha manifestat que amb aquestes accions volem fer visible la lluita que Can Vies està duent a terme per aturar la demanda de TMBCan Vies és nostre i del barri, i per això diem ara més que mai que d'aquí no marxarem.


Aquesta acció mediàtica es circumscriu en la resposta a les accions legals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que el passat mes de maig va interposar una demanda per via civil per desallotjar el CSA Can Vies. Des d'aleshores l'assemblea del centre social ha recollit centenars de signatures de suport i ha sumat el suport de nombrosos col·lectius.

Per saber-ne més:

http://www.barrisants.org

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid