Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assemblea General de Veu Pròpia, entitat de nous catalanoparlants a favor del català

El passat dissabte dia 15 de Desembre es va fer l'Assemblea General de Veu Pròpia al centre cultural “Els Propis”, al carrer Via Júlia núm. 203 de Barcelona.

Veu Pròpia és una entitat de nous parlants de la llengua que defensen l'ús social del català a tots els territoris de parla catalana. Es tracta de persones les quals la seva llengua materna no ha sigut el català però que han adoptat voluntàriament aquesta llengua i defensen que sigui un instrument de cohesió social, així com la seva total normalització.

16/12/2007 21:54 Cultura

Treballen per la presència pública dels nous catalanoparlants, per ajudar a les persones que estiguin adoptant el català i per aconseguir el benestar de la llengua comuna, posant el català al servei d'un projecte d'igualtat i justícia social.

Els objectius de Veu Pròpia són principalment tres:

  • Ser una plataforma d'expressió dels nous catalanoparlants.

  • Donar suport a persones que estan adoptant el català o s'ho estan plantejant.

  • Fer campanya a favor de la llengua i cultura catalanes entre la població no catalanoparlant d'origen des del punt de vista dels nous parlants.

L'Assemblea General del passat dissabte va ser la culminació d'un intens procés de reorganització on s'encara una nova etapa. Entre d'altres documents es va aprovar un Pla d'Acció per l'any 2008 on es prioritzaran la creació de nous nuclis locals (en especial al Barcelonès, tot i que actualment ja existeixen nuclis locals al Principat i al País Valencià) així com fer actes i xerrades per donar a conèixer l'entitat i els seus punts de vista.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid