Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions per a l'1 de desembre

El caos ferroviari que patim en una part del nostre país és un exemple més que l’Estat espanyol, a més de ser incapaç de reformar-se i respectar la diversitat nacional, en el desenvolupament del seu projecte polític i econòmic perjudica d'una manera molt lesiva les condicions de vida dels catalans i les catalanes.

Cal tenir en compte que la xarxa radial de l'AVE, la construcció del qual és qüestionable fins i tot des del punt de vista que contempla l'existència de trens d'alta velocitat, comporta una estructuració de l'espai capitalista de la Península Ibèrica que converteix la major part d'aquest territori en una perifèria subordinada a un centre, la capital de l'Estat espanyol, on es prenen la major part de decisions fonamentals en matèria política, social i econòmica. És per aquest procés de periferització absoluta dels Països Catalans que s'explica la desatenció i la manca de manteniment de serveis de transport bàsics com el de rodalies.

30/11/2007 23:19 El Davantal
Per protestar contra aquest caos i per reclamar la sobirania en aquest àmbit, la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha convocat una manifestació el proper dia 1 de desembre a Barcelona, la qual compta,  en el moment d'escriure aquest Davantal , amb més de 150 adhesions de diferents associacions, organitzacions i forces polítiques i sindicals catalanes. En aquest conjunt d'adhesions, remarquem la presència de diversos col.lectius i organitzacions de Esquerra Independentista. També cal destacar el suport rebut per organitzacions d'altres indrets dels Països Catalans, assumint doncs que la problemàtica és compartida arreu del territori.
 
És obvi que una convocatòria que pretén mobilitzar sectors amplis de la població rebrà diferents lectures i que determinades forces polítiques intentaran fer-ne un ús partidista i fins i tot electoralista, cosa que no ens ha d'estranyar, ja que és un fet que es produeix sempre que hi ha manifestacions massives (en aquest sentit només cal recordar què va passar amb les mobilitzacions contra la invasió d'Iraq, clarament aprofitades per forces com el PSOE i IC-EuiA, les movilitzacions en defensa del territori, etc.). En aquest sentit, és evident que partim d'una situació d'inferioritat organitzativa, però en què sens cap mena de dubtes podrem incidir des de la reivindicació independentista i d’esquerres.

L’Esquerra Independentisa ha demostrat amb escreix que és moviment que aspira a transformar la societat, a convertir-la  en més justa, participativa i igualitària, raó per la qual sempre s’ha sumat a les mobilitzacions reivindicatives  que unia els sectors més conscients del nostre poble (mobilitzacions per l’Autodeterminació i pel Dret a Decidir, pel territori, contra l’especulació, en defensa dels serveis públics, etc.).  Si tenim la intenció d'incidir fora dels nostres cercles militants i simpatitzants més immediats, així com també de dificultar que altres recullin allò que fa dècades que sembrem, cal que contiuem treballant en aquest sentit. Aquesta va ser, per exemple, una pràctica política habitual de l'independentisme dels 80, que no dubtava a assistir a mobilitzacions encapçalades per la Crida o per forces polítiques parlamentàries (per exemple, la manifestació contra la LOAPA de 1982), pràctica que també va contribuir al creixement del nostre moviment.
 
A mesura que l'Esquerra Independentista avança, aspecte compartit per la totalitat d'agents i persones que la composen, cal assumir que ens trobem encarant i prenent decisions sobre fets concrets, com el caos d'infraestructures. Unes situacions sobre les quals ens demanen quina opinió tenim, com feu la PDD, i davant les quals hem de donar respostes i prendre posiconaments actius.
 
Així i tot, és normal i enriquidor que puguin existir diferències de criteri sobre el moment i la manera de participar i incidir a convocatòries com la de la Plataforma pel Dret a Decidir del dia 1. L’Esquerra Independentista participa a incomptables mobilitzacions àmplies, en les quals també hauria d’incidir conjuntament i organitzadament, fruit de la reflexió i de la decisió col.lectiva. La nostra incidència, en tots aquests casos, dia a dia, es fa present amb una presència cada cop més cohesionada i madura, un fet que està afavorint el creixement militant i la consciència política del nostre moviment.

Per acabar, recordem que convé incidir en aquesta manifestació amb el benentès que el temps de la reivindicació i la lluita no es limiten al dia 1 de desembre , intenció que sens dubte amaguen alguns dels partits institucionals que hi assistiran, sinó que cal que l'endemà continuem organitzant-nos  i lluitant per assolir els nostres objectius d’alliberament nacional, social i de gènere.
 
Països Catalans, 1.12.07 Llibertat.cat 
 
 
 
 
 
Manifestació de l'1 de desembre. Moviment de Defensa de la Terra
 
 
 
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid