Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un grup de hip-hop dedica una cançó a l'activista puertorriqueny assassinat

 6.07.07 El grup musical de reaggaeton i hip-hop Calle 13, guanyador d’un premi Grammy el 2006, va expressar la seva indignació davant l'assassinat del dirigent independentista boricua Filiberto Ojeda Ríos amb una cançó, segons ha explicat aquest dimecres la seva vídua, Elma Beatriz Rosat. Molts valuosos representants de l'espectacle i de l'art del meu país també van expressar la seva ràbia des del seu vessant creatiu.

06/07/2007 02:33 Internacional

Vaig conèixer el grup Calle 13 en una de les vigílies que els 23 de cada mes es realitzen a Puerto Rico; ens vam saludar i van pujar a l'escenari. Em va causar una profunda emoció la seva cançó dedicada a Filiberto, crec que són els qui millor ho han fet fins a ara., va expressar la vídua.

Filiberto Ojeda Ríos (1933-2005), dirigent dels Macheteros, després d'una llarga vida de lluita contra l'ocupació nord-americana de Puerto Rico, va ser capturat i després posat en llibertat, però havia de viure el dia a dia amb uns grillons electrònics que li havien col.locat per tenir-lo localitzat.

El 1990 es va llevar els grillons il.legalment i es va convertir en l'home més buscat pel Buró Federal d'Investigacions (FBI, sigles en anglès). Va romandre 15 anys fent vida clandestina i activisme polític.

El 23 de setembre de 2005 la seva casa a Hormigueros (Puerto Rico) va ser envoltada i després d’un intercanvi de trets els policies federals nordamericans van permetre que morís dessagnat.

El fet va causar una gran commoció social i artistes com Robi Draco Rosa, anteriorment conegut com Menudo, van plorar i van expressar el seu dolor i solidaritat amb mostres artístiques. Els grups independentistes de Puerto Rico van condemnar la mort del veterà lluitador, que van declarar que responia a un "assassinat polític".

El clip del grup Calle 13: "Querido FBI"

Per saber-ne més:

Filiberto Ojeda Ríos (Wikipèdia)

Filiberto Ojeda Ríos (Wikipèdia en català)

Font: www.magec.info

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid