Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Oposició a l’aeroport i al polígon de mercaderies a Valls

24.07.07  La Candidatura d'Unitat Popular  (CUP)  de Valls , l’Assemblea de Joves de Valls i el Casal Popular la Turba mostren la seva oposició al projecte de  construcció d’una Plataforma Logística al’Alt Camp. Aquestes són les primeres reaccions a l’estudi elaborat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) on es preveu la construcció d’una Plataforma Logística entre els termes municipals de Valls, el Pla i Alió.

24/07/2007 19:54 Política
Els col·lectius que formen part de l’esquerra independentista vallenca, entre ells la CUP, amb presència al consistori de la capital de l’Alt Camp, han anunciat una llarga i “dura”campanya contra la Plataforma Vértice:Llevant-Ebre-Catalunya si les diferents institucions permeten que aquest projecte tiri endavant.
 
La seva reacció es deu a la petició de la CEPTA a la Generalitat per a que inicií els tràmits per posar en marxa un complex logístic de grans dimensions, unes 575 hectàrees, que inclouria un aeroport de mercaderies i diferents àrees d’emmagatzematge, convertint la comarca de l’Alt Camp en un punt central en la distribució de mercaderies arreu de l’Estat espanyol.
 
Segons els col·lectius opositors, aquest projecte suposaria un canvi total de model de comarca, una massificació senseprecedents i la destrucció de bona part del territori de l’Alt Camp, amb el conseqüent impacte ambiental i paisatgístic. Els independentistes auguren també una important pèrdua de qualitat de vida als pobles afectats, degut a la contaminació ambiental i acústica de l’aeroport, la saturació de les carreteres existents i probables problemes de saturació dels serveis públics de la comarca.
 
La magnitud del projecte –asseguren- significa també un greu atac a lapagesia i a les masies de la zona afectada , amb les conseqüents expropiacions i sobretot, la pèrdua de riquesa ambiental i dels conreus tradicionals de lazona. La portaveu de l’Assemblea de Joves de Valls (AJV) també ha mostrat laseva preocupació per l’augment de l’especulació i dels preus de l’habitatge ques uposarà el projecte, fet que agreuja encara més la difícil situació del jovent de la comarca.
 
L’altra participanta la roda de premsa conjunta, el Casal Popular la Turba, ha anunciat que ja s’estan fent els primers passos per conscienciar la població de l’Alt Camp i s’ha parlat amb diferents col·lectius, persones i associacions per poder constituir una amplia plataforma per aturar el projecte de la CEPTA. “Si això segueix endavant, la lluita serà llarga i dura”, afirmen els independentistes d’esquerres, que es mostren convençuts que amb la mobilització popular éspossible aturar aquesta “agressió” al territori. El primer acte de rebuig està preparat pel 31 de juliol, amb una xerrada, la projecció d’un documental sobre el CIM del Penedès i un sopar popular.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid