Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura reclama mecanismes per a eradicar la tortura

23.06.07 Segons informava ahir el diari basc Gara, la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura, constituïda per 44 col·lectius que lluiten per l'eradicació d'aquesta pràctica, de la qual formen part Alerta Solidària i l'Associació Memòrica Contra la Tortura, han lliurat avui al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, una carta en la qual exigeixen mesures eficaces i immediates per combatre la pràctica de la tortura.

23/06/2007 02:14 Política

A la carta adreçada al president del govern espanyol, la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura assenyala que la situació actual enfront d'aquesta pràctica és de la falta de voluntat política real del Govern de Madrid per a eradicar o prevenir la tortura.

 

 La coordinadora ha exigit al president del Govern espanyol que es prenguin de les mesures reclamades reiteradament per institucions internacionals, entre elles el Relator Especial per a la  de la Tortura de les Nacions Unides i, molt especialment, ha sol·licitat la desaparició de les situacions de detenció incomunicada i privació de llibertat en aïllament.

 

Per altra banda, s'exigeix la creació i  la posada en marxa immediata de Mecanismes per a la Prevenció de la Tortura de nou disseny, realment independents dels Poders de l'Estat, que haurien d'estar integrats per persones que contin amb capacitat i coneixements professionals reconeguts i demostrats i un compromís ferm en matèria de drets humans.

 

La Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura està formada per 44 col·lectius entre els quals es troba Alerta Solidària, l'Associació Memòria contra la Tortura, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, la Comissió de Defensa del Col.legi d'Advocats de Barcelona o el TAT (Torturaren  Aurkako Taldea).

Per saber-ne més:

Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura

Associació Memòria contra la tortura

Stop Tortura

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid