Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Saló de l’Ensenyament torna a Barcelona

22.03.07 Del 21 al 25 de març té lloc a la Fira de Barcelona una nova edició del Saló de l’Ensenyament, anomenat ara Saló Estudia. Formalment, aquest espai, que acull cada anys a milers i milers d’estudiants, serveix per donar a conèixer les ofertes formatives o universitàries, i per tal que els i les participants puguin resoldre els seus dubtes abans d’escollir quins itineraris volen seguir d’ara en endavant. Tot i això, el cert és que aquest espai genera crítiques any rere any, tant per el perfil de diferents expositors com per la forma amb la que es comercia amb el coneixement.

22/03/2007 07:42 Política
Salo Salo

En aquest sentit, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), una de les entitats expositores, considera que Estudia ha esdevingut “un negoci” per la Fira de Barcelona a la qual responsabilitza, junt amb el govern de la Generalitat de Catalunya, de concebre els estudiants com a clients i no pas com a usuaris. Així doncs, el sindicat estudiantil qüestiona la informació que es dóna i el criteri pel qual es cedeixen i atorguen estands, tot rebutjant la presència de paradetes d’organismes com ara els Mossos d’Esquadra o el Ejército Español, als quals acusa de “reprimir al moviment estudiantil” i de promoure uns valors contraris als que caldria defensar. En tot cas, la organització estudiantil ocuparà un espai a la fira al llarg dels propers dies, anunciant que “volem aportar el nostre punt de vista a la cita i mostrar-nos als i les estudiants com una eina útil per transformar l’ensenyament actual i defensar els drets de tots i totes des del marc de l’esquerra independentista”.

Polèmiques al Saló de l’ensenyament
Més enllà d’aquesta edició, el Saló de l’ensenyament està avesat a actes de protesta. Col·lectius antimilitaristes han realitzat diferents anys actes de rebuig a la presència d’efectius militars, així com el mateix moviment estudiantil tal com va viure’s l’any passat amb el llançament de pintura contra la parada dels Mossos d’Esquadra que va acabar amb una multa aleatòria de diversos centenars d’euros a joves estudiants independentistes o bé l’ocupació en tromba del Saló de l’ensenyament davant la polèmica suscitada per l’Informe Bricall a l’any 2000.

En tot cas, cal recordar que, tot i ser el principal esdeveniment anual pel que fa a la informació sobre tot tipus d’estudis, el Saló Estudia és organitzat per part de la Fira de Barcelona, veritable poder econòmic de la ciutat on hi trobem personatges tan poderosos com José Luis Bonet o Enric Lacalle, entre d’altres president al mateix indret del Barcelona Meeting Point, i no pas el Departament d’Educació. Possiblement, és a partir d’aquí que cal entendre la progressiva invasió d’empreses i organismes que mantenen ben poca relació amb el món educatiu. Estranys fonaments, doncs, per a edificar-hi l’ensenyament públic i de qualitat.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid