Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Al descobert un nou cas d’espionatge contra l’Esquerra Independentista basca

1.2.07. S'ha localitzat un nou giny electrònic destinat a l’espionatge d’activitats polítiques. Membres d’una comissió negociadora del moviment independentista van mostrar ahir a la premsa un GPS activat per via telefònica que prèviament havien trobat introduït al cotxe d’un membre d’aquesta comissió. Paral.lelament, un altre petit aparell d’escoltes va ser trobat a la casa d’un altre militant que resideix a Brusel.les.

02/02/2007 01:39 Internacional

El 31.1.07 van comparèixer davant la premsa els membres de la comissió negociadora, acompanyats pel líder abertzale Arnaldo Otegi, per tal de denunciar els nous episodis d’espionatge polític i de persecució contra l’independentisme basc. Unai Fano, el propietari del cotxe en què van introduir el petit aparell, va patir un “retenció” d’una hora i mitja per part d’un grup de la Guàrdia Civil a l’autopista A-8, mentre es desplaçava a la roda de premsa per denunciar el cas. Durant l’escorcoll va ser encanonat al cap i obligat a despullar-se íntegrament. Posteriorment els membres del cos armat el van deixar anar assegurant-li que s’havia tractat d’una “confusió”.

El giny localitzat, que es va mostrar als periodistes, va ser trobat entre la matrícula i el para-xocs del vehicle d’Unai Fano: un GPS amb antena amplificadora que s’activava per contacte telefònic i que estava connectat al sistema electrònic del cotxe, enganxat a través de dos imans.


Arnaldo Otegi va destacar que l’aparell d’espionatge localitzat a Brusel.les era encara més sofisticat que l’anterior, i que es va trobar situat entre l’armari i la paret del domicili d’un militant que realitza tasques de representació a la ciutat europea.Tecnologia per a l'espionatge polític


El portaveu abertzale va vincular aquesta nova ofensiva d’espionatge il.legal a la manca de voluntat de l’Estat espanyol envers el procés de pau. Ja que qui fa aquestes coses actuen de mala fe, volen jugar amb avantatge i no volen un procés de solucions. El dirigent independentista va deixar clar en afirmar, de manera col•loquial, que volen jugar una partida amb les cartes marcades i aquí les úniques cartes marcades que valen són les de la voluntat democràtica de la ciutadania. No hi ha més cartes amb què jugar, en un procés de converses polítiques.

 

Per saber-ne més:

La izquierda abertzale destapa nuevos episodios de espionaje

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid