Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1976 Obre les portes a Perpinyà la Bressola

1976 Obre les portes a Perpinyà la Bressola, la primera escola catalana dels temps moderns a la Catalunya-Nord

16/09/1976 Tal dia com avui

La Bressola és una associació cultural creada a Perpinyà l'any 1976 per a promoure una xarxa d'escoles privades que practiquen l'immersió lingüística en català a l'Estat Francés, a les comarques de la Catalunya del Nord.

El primer centre fou obert a Sant Galdric (Perpinyà) el setembre del 1976. Posteriorment hom n'ha obert altres al Vernet (Perpinyà), Nils, Prada, El Soler i Sant Esteve del Monestir.

Des de l'any 1983 les escoles de La Bressola acullen alumnes de dos a onze anys. El 2005 mantenia vuit centres educatius de maternal i primària, un dels quals (El Soler) era el primer que impartia, des del 2003, l’ensenyament secundari en català a França. Amb 7 centres d'educació infantil i un col·legi d'educació mitja uns 600 estudiants hi estan escolaritzats en l'actualitat.

Juntament amb La Calandreta, Diwan, les Seaska i les escoles ABCM, forma una confederació d'escoles bilingües a França.

Per saber-ne més:

La Bressola (Wiquipèdia)

La Bressola: escoles laiques catalanes de la Catalunya Nord

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid