Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1989 El Tribunal Suprem confirma l'absolució de Tarragó i Sastre per la mort de l'alcalde franquista el 1977

1989 El Tribunal Suprem confirma l'absolució de Montserrat Tarragó i Carles Sastre per la mort de l'alcalde franquista el 1977

14/07/1989 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1989 el Tribunal Suprem espanyol confirmava l'absolució dels independentistes Montserrat Tarragó i Carles Sastre en el judici sobre la mort de l'alcalde franquista el 1977. L'Audiència Nacional espanyola ja els havia absolt el desembre de 1986 per múltiples irregularitats durant el procés, entre les quals en els reconeixements.

El 1986, tot i l'absolució per la mort de l'alcalde franquista, la sala del penal va considerar que  ambdós militant processats estaven vinculats estretament el 1977 "a una organització clandestina, i armada, d'independentistes catalans (l'Exèrcit Popular Català)"

Juntament amb altres dos independentistes (Àlvar Valls i Josep Lluís Pérez) el novembre de 1977 se'ls va aplicar l'amnista, que va obrir les presons de l'Estat de presons polítics-, però Rodolfo Martín Villa, ministre de la policia governativa d'aleshores, va mostrar la seva disconformitat amb la mesura de gràcia i els independentistes es van haver d'amagar i passar de nou a la clandestinitat. El 28 de febrer de 1978 els va ser revocada l'amnistia, en una clara discriminació política pel fet que eren independentistes catalans (amb aquest amnistia s'alliberava, però, tots els militants d'ETA empresonats).

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid