Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rebuig per la presència del príncep Felip a Lleida i Vilafranca del Penedès

10.11.06 Aquests dies s'estan desenvolupant diversos actes de protesta per la visita del príncep Felip, la propera setmana, a diverses localitats del Principat. Demà, visitarà Lleida (Segrià) i dimarts, Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)

 

10/12/2006 02:52 Política
Foraborbo Foraborbo

A Lleida, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), divendres passat, va desplegar  una pancarta des de la Plaça dels Apòstols, sota el campanar d’una Seu Vella que havia de ser enderrocada precisament per ordre de Felip V, amb el lema “A Lleida, ni súbdits, ni reis, ni bufons. Fora el borbó!”, i després va protagonitzar un acte e reivindicació republicana considerant la monarquia una institució anacrònica i impròpia d’una societat que pretén ser igualitària.

En aquest indret, la Seu Vella és un dels escenaris que visitarà el príncep i és on Felip V de Borbó va sotmetre la ciutat a sang i foc durant el setge i la  posterior conquesta de 1707. Per aquest motiu, la CUP de Lleida ha elegit aquest indret emblemàtic per manifestar la seva protesta.

Al mateix temps, la CUP de Lleida denuncia, segons un comunicat, l’actitud servil de les institucions lleidatanes, especialment d’un Ajuntament que es diu catalanista i d’esquerres, i que a la mínima que pot s’afanya a mostrar el seu vassallatge a la família reial i compara aquesta  actitud a la dels bufons del rei. 

En convidar el borbó i la institució que representa, per tal inaugurar el Parc Tecnològic axí com qualsevol altre equipament, la CUP considera que l’Ajuntament de la ciutat torna a equivocar-se novament. ja que requerir la presència de monarques estrangers per donar solemnitat a un tipus d’acte oficial és una posició totalment antagònica amb els principis tradicionals de l’esquerra que els partits del govern municipal, diuen representar.  

Finalment fa una crida a la ciutadania per manifestar, el proper dilluns, el seu rebuig a la monarquia, tot recordant que Lleida és una ciutat que no vol ni súbdits, ni reis, ni bufons.

Per la seva banda, els col·lectius de l'Esquerra Independentista de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i de la comarca han ofert  una roda de premsa per expressar aquest rebuig, pels greuges que els borbons han realitzat al poble català i per què consideren la República com a un objectiu a assolir.

Aquests col·lectius demanen a l’Ajuntament de Vilafranca que el dimarts, amb motiu de la visita, es pengi al balcó de la casa de la vila la senyera estelada i també demanen que no s’enviï cap representant oficial als actes amb presència de membres de la família reial. En el mateix sentit demanen també que no es destini cap despesa pública a aquest actes.

I fan una crida al conjunt de la població de Vilafranca a assistir a la concentració que tindrà lloc el mateix dimarts davant de l’Ajuntament a les 8 del vespre en rebuig per la presència del representant de la casa reial espanyola.

Cal remarcar que Felip de Borbó ha estat convidat a Vilafranca  pel món empresarial del vi del Penedès (UVIPE).
 

Foto: CUP de Lleida 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid