Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1892 S'aproven les anomenades Bases de Manresa

1892 S'aproven les anomenades Bases de Manresa

27/03/1892 Tal dia com avui

El març de 1892, la Unió Catalanista va dur a terme a Manresa una reunió de delegats amb l'objectiu d'elaborar el programa polític de l'entitat. El resultat van serles Bases per a la Constitució Regional Catalana, conegues més popularment per Les Bases de Manresa. Inspirades en la fórmula federalista i en les constitucions tradicionals, proclamaven Catalunya com a país sobirà, n'organitzaren la divisió territorial a partir de la comarca, proclamaren l'oficialitat de la llengua catalana i establiren la creació d'un cos de voluntaris per a la formació de l'exèrcit. El catalanisme disposava per primer cop d'un projecte polític definit.


Per saber-ne més:

Unió Catalanista

Bases de Manresa: 120 anys sense encaix

[PDF] 

Bases de Manresa 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid