Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ocupació de Dénia

1708 Les tropes filipistes ocupen militarment la vila de Dénia

17/11/1708 Tal dia com avui

Prèviament a aquesta data hi va haver el Setge de Dénia de 1707, un dels episodis d'ocupació del País Valencià per les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió Espanyola.

Les tropes comandades per François Bidal d'Asfeld hi arribaren procedents de Xàtiva, però el lider maulet Joan Baptista Basset, que havia arribat per mar, va comandar enèrgicament la resistència amb el Regiment de Fusellers de Josep Martí i la guarnició de la ciutat, fent desistir a D'Asfeld a mitjans de juliol, després d'un fort assalt frustrat.

Un any després, la caiguda de Dénia en mans de les tropes borbòniques el novembre de 1708 va afavorir el desplegament d’un procés de confiscació dels béns dels austriacistes de la ciutat amb el qual es pretenia incrementar els ingressos de la Corona i compensar la fidelitat dels borbònics valencians. No obstant, la despoblació quasi completa de la ciutat i la paralització de les activitats econòmiques va dificultar extraordinàriament aquest procés.

Para proceder al castigo e imponer la pena de muerte y confiscar los bienes en el caso del delito de lessa magestad (…) no se necesita proceso, estrépito ni figura de juicio, ni se requieren términos ni solemnidades, si sólo se procede savida la verdad por la notoriedad del hecho
                  Melchor Rafael de Macanaz, Jutge de confiscacions borbònic a València, 1707

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid