Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1411 Els partidaris de la corona catalana i rivals dels Tràstamara celebren Corts a Vinaròs

1411 Els partidaris de la corona catalana i rivals dels Tràstamara celebren Corts a Vinaròs

25/09/1411 Tal dia com avui
El 25 de setembre del 1411 es produiex la reunió de parlamentaris del Regne de València (1411) convocada per resoldre el problema successori de la corona catalanoaragonesa en extingir-se el Casal de Barcelona amb Martí I l’Humà. La reunió es coneguda com el parlament de Vinaròs.

El parlament de Vinaròs és partidari de Jaume II d’Urgell, no aconseguí la participació dels antiurgellistes, que reuniren un parlament paral·lel a Traiguera. Per posar fi a aquesta escissió i sota la pressió de les incursions militars castellanes dels partidaris de Ferran d’Antequera, en conjunció amb les dels Centelles al Regne de València (Morvedre), els parlamentaris de Vinaròs sol·licitaren, sense èxit, d’ésser admesos al parlament del Principat reunit a Tortosa. Finalment, hagué de declinar les seves funcions en els compromissaris de Casp (1412) (compromís de Casp).

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid