Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salvem el Cabanyal demana la rehabilitació del barri sense destrucció

Dilluns passat, el Ministeri de Cultura espanyol, en compliment de la sentència del Tribunal Suprem de 25 de maig de 2009, va emetre una Ordre on declara com acte d'expoli del patrimoni històric les actuacions derivades del "Pla Especial de Protecció i Reforma Interior de Cabanyal-Canyameral (PEPRI)" que s'han portat a terme i es projecten realitzar en el conjunt històric del barri del Cabanyal-Canyameral de València, declarat Bé d'Interès Cultural amb categoria de conjunt històric. 
Els membres de la Plataforma Salvem El Cabanyal celebren el pronunciament de Madrid que declara un acte d'expoli tot el que havia plentejat el govern municipal de Rita Barberà i exigiran ara la rehabilitació sense destrucció del barri. Per a la Plataforma, és la millor notícia per començar l'any.

07/01/2010 03:28 Territori

Pel veïnat, la rehabilitació integral del barri és un desig després d'aquest pronunciament, ja que s'acabarà d'una manera o altre amb la situació d'indefinició i permanent degradació.

L'alcaldessa, Rita Barberá ha assegurat  que preguntarà als serveis jurídics municipals si és possible demanar responsabilitats al director general que ha signat l'Ordre i al Ministeri de Cultura "pel dany als ciutadans" i s'ha preguntat si la decisió "no respon a interessos econòmics d'alguns". Barberá ha assegurat que el Ministeri ha donat a conèixer la resolució "de forma vergonyant" i ha qualificat l'Ordre de "arbitrarietat i excés" perquè es tracta de "una resolució política enfront d'una dotzena de sentències fermes favorables al pla". "Les sentències han reiterat que no hi ha hagut expoli, per tant estem en una absoluta inseguretat jurídica. Cada vegada que governa el PSOE es corromp l'Estat de Dret", ha afegit. Ha criticat que la resolució ministerial valori "només els informes que li han interessat" i no faci referència als de la Generalitat, els aportats per l'Ajuntament o altres favorables al PEPRI realitzats per diferents experts i ha acusat al Govern de "ignorar intencionadament" nou sentències fermes del TSJCV i altres tres del Tribunal Suprem. L'alcaldessa ha recordat que "elecció després d'elecció" els veïns del Cabanyal han aprovat la seva política en el barri perquè, coneixedors del projecte de prolongació de l'Avinguda Blasco Ibáñez al mar, cada vegada ha obtingut més nombre de vots en aquest barri.

Per saber-ne més: 

Inauguració de l'11a edició de Cabanyal Portes Obertes 

El Cabanyal i la degradació històrica 

El Cabanyal: sobren les paraules, arriben els "bulldozers" 

El Cabanyal als mitjans de comunicació de Suïssa 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid