Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avui, clam a Bilbo pels drets dels presos bascos

Multitud d'agents socials de diversos àmbits nacionals bascos o internacionals han subscrit un manifest en el qual reivindiquen el respecte pels drets dels presos polítics bascos, reclamen a la societat compromís i ajuda per acabar amb la "cruel política penitenciària" vigent avui en dia i fan una crida a participar en la manifestació que tindrà lloc avui a Bilbo sota el lema "Amb tots els seus drets, els presos polítics bascos al País Basc. Fem un pas endavant".

Són milers les persones de tots els àmbits socials bascos, desenes de col·lectius bascos i estrangers els que han donat el seu suport per fer un pas endavant. La Asociación de Víctimas del Terrorismo havia demanat la prohibició d'aquesta manifestació multitudinària, però l'Audiència Nacional li ha denegat la sol·licitud.

08/01/2011 11:48 Internacional

Totes aquestes persones i col·lectius han secundat la marxa del 8 de gener perquè "la fi de la política penitenciària condueixi a una nova etapa" i perquè "aquest poble vol deixar enrere el patiment i fer un pas endavant".

Manifest de la iniciativa

sabado3A la societat basca, fem un pas endavant!

Som habitants, amics i amigues d'Euskal Herria. Un poble que s'ha anat polint durant segles mitjançant la dignitat, el compromís, la solidaritat i, per desgràcia, també el sofriment. Un poble que anhela conèixer una nova etapa que obri les portes a un futur millor. No obstant això, a dia d'avui, ens fa mal el cor al comprovar com les preses i els presos polítics bascos pateixen una conculcació de drets constant.

La societat basca i multitud d'organismes internacionals han rebutjat una vegada i una altra una política penitenciària que té la crueltat com a base. Juguen amb els drets de les i els presos polítics bascos. Únicament així es pot entendre com els estats espanyol i francès tenen en marxa la dispersió; mantenen empresonats als presos i preses amb malalties greus i incurables; s'apliquen de facto la cadena perpètua, no alliberen aquells que han complert les ¾ de la seva condemna; l'aïllament, la soledat, el tracte humiliant davant les visites vis a vis, la criminalització de la solidaritat i moltes altres mesures.

Un sistema penitenciari cruel i expressament dissenyat per a les i els presos polítics bascos. Busquen destruir per així colpejar de ple a tota la societat basca. Un camí pel qual, tal com té clar la majoria de la societat basca, és impossible portar a aquest poble a un escenari on tots els drets siguin respectats.

Per això, diem que ja n'hi ha prou. Creiem que Euskal Herria es troba a les portes d'un nou cicle. Per tant, el que abans era urgent ara insta més encara: És imprescindible posar fi a la situació que pateixen les i els presos polítics bascos. Cal acabar amb la dispersió, les i els presos polítics bascos amb malalties greus i incurables han de ser posats en llibertat, l'aplicació de facto de la Cadena Perpètua ha de ser anul·lada i cal posar fi a les nombroses vulneracions de drets que es produeixen dins de les presons.

Seguirem reclamant que la política penitenciària que cada dia introdueix impunement les i els presos polítics bascos i als seus familiars, amics i amigues en una cruel ruleta russa ha de desaparèixer. No demanem res més que els drets més elementals de qualsevol democràcia. Mesures que donarien oxigen a una nova etapa on tots els drets siguin respectats. El contrari, negaria aquest oxigen a aquesta nova etapa.

Amb l'esperança que sigui l'última ocasió, tornem a demanar el compromís de la societat basca. Demanem ajuda per acabar amb la cruel política penitència vigent. Perquè està en mans de tots i totes acabar amb aquesta situació. Perquè defensar els drets de les i els presos polítics bascos significa de defensar també els drets de tots i totes les ciutadanes. Perquè al final de la política penitenciària porti amb si una nova etapa. Perquè aquest poble vol deixar enrere el patiment i fer un pas endavant.

Per tot això i molt més, fem una crida a prendre part en la manifestació nacional que el proper 8 de gener recorrerà els carrers de Bilbao sota el lema "Euskal Presoak Euskal Herrira eskubide guztiekin, EGIN DEZAGUN Urrats" (Amb tots els seus drets les i els presos polítics bascos al País Basc, FEM UN PAS ENDAVANT").

Manifest de Boltxe Kolektiboa

sabado1A la societat civil basca democràtica i a la majoria sindical li correspon encapçalar un moviment amb força que porti el sobiranisme a la iniciativa en tots els camps fins a la materialització del dret a decidir en sufragi per la nostra independència nacional.

No obstant això, hi ha un sector que pateix especialment l'odi de l'estat, és el col·lectiu de preses i presos polítics bascos. Es fa imprescindible exigir l'aixecament de la legislació repressiva judicial, la fi de la doctrina Parot, l'acostament del total de les preses i presos a Euskal Herria per concloure amb una Amnistia Política que torni als que més han donat per aquest país i el seu present i futur a casa, entre els seus, entre nosaltres.

Per aquest compromís estarem en Bilbo el dissabte 8 de gener en una mobilització que ha de dibuixar de manera gràfica que no pot seguir sent la política de venjança la resposta que Euskal Herria rep després de la generosa treva unilateral de l'organització armada basca, madura per derrotar políticament a un estat incapaç de suportar els anhels de llibertat del nostre poble al que Espanya combat ja amb la mateixa insolvència política amb que El Quixot combatia als gegants.

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid